Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιαπωνία τυφώνας: Μια νεκρή – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους (pics – vids)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία τυφώνας: Μια νεκρή – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους (pics – vids)

Ιαπωνία τυφώνας: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν το θάνατο μιας γυναίκας, τον τραυματισμό μιας άλλης, διακοπές της ηλεκτροδότησης, υλικές ζημιές και εκτεταμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Ιαπωνία τυφώνας: Ισχυρός τυφώνας «χτύπησε» το Τόκιο στην Ιαπωνία, με ριπές ανέμου ταχύτητας ως και 216 χιλιομέτρων ανά ώρα και βροχοπτώσεις-ρεκόρ. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν το θάνατο μιας γυναίκας, τον τραυματισμό μιας άλλης, διακοπές της ηλεκτροδότησης, υλικές ζημιές, εκτεταμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες και ώθησαν τις Αρχές να εκδώσουν οδηγίες κατεπείγουσας απομάκρυνσης πολιτών από τις εστίες τους.

Ο τυφώνας Φασάι άρχισε να πλήττει την Τσίμπα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, αφού πέρασε τον Κόλπο του Τόκιο. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ταχύτητας ως και 207 χλμ την ώρα, οι ισχυρότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ στην περιοχή. Οι αρχές εξέδωσαν οδηγίες απομάκρυνσης 390.000 και πλέον κατοίκων από τις εστίες τους, που πάντως δεν ήταν υποχρεωτική. Τους παρότρυναν επίσης να πάνε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας, χωρίς να είναι επίσης υποχρεωμένοι να το πράξουν, εφ’ όσον δεν το επιθυμούσαν.

Ιαπωνία τυφώνας: Μια νεκρή, μια τραυματίας

Μια γυναίκα περίπου πενήντα ετών επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκρή, λίγες ώρες αφότου βρέθηκε σωριασμένη σε δρόμο και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Πλάνα που κατέγραψε κοντινό κλειστό τηλεοπτικό σύστημα παρακολούθησης την εικονίζει καθώς ριπή ανέμου τη συνθλίβει σε τοίχο κτιρίου, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Μια ακόμη γυναίκα, περίπου 20 ετών, διακομίστηκε σε νοσοκομείο εσπευσμένα από το σπίτι της στην Ιτσιχάρα, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά όταν μεταλλικός στύλος από γήπεδο γκολφ ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω στο σπίτι της.

Ιαπωνία τυφώνας: Διακοπή ρεύματος, ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ακυρώσεις πτήσεων

Τουλάχιστον 900.000 πελάτες της Tokyo Electric Power (TEPCO) δεν είχαν ρεύμα στην περιοχή της πρωτεύουσας, ειδικά στην Τσίμπα. Σπίτια υπέστησαν ζημιές στην περιοχή Σιζουόκα, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, αλλά και στο Τόκιο, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Υπέστησαν επίσης ζημιά σιδηροτροχιές, όταν δέντρο έπεσε πάνω σε αυτές που συνδέουν το Τόκιο με νότια προάστιά του, προς τη Γιοκοχάμα. Επίσης οι ιαπωνικές σιδηροδρομικές γραμμές ακύρωσαν 100 δρομολόγια τρένων, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας ενώ και στα αεροδρόμια, ακυρώθηκαν πάνω από 130 πτήσεις.

Σε αρκετές συνοικίες της ιαπωνικής πρωτεύουσας αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, λόγω των κινδύνων που προκαλεί ο τυφώνας, ακόμη και μετά το πέρασμά του.

Ιαπωνία τυφώνας: Συνηθισμένη η Ιαπωνία

Σημειώθηκαν επίσης κατολισθήσεις, μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου, ενώ έως και 930.000 σπίτια έμειναν για κάποιες ώρες χωρίς ρεύμα, ανάμεσά τους ολόκληρη η Καμογκάουα, σύμφωνα με το NHK. Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της, έδωσε οδηγίες για το πως οι κάτοικοι θα έμεναν ασφαλείς. Αν και ο τυφώνας πέρασε, εξακολουθούν να υπάρχουν σφοδρές ριπές ανέμων.  Ο Φασάι ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε το Τόκιο τα τελευταία χρόνια.

Η Ιαπωνία είναι συνηθισμένη σε τυφώνες και τροπικές καταιγίδες στα τέλη καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Στα μέσα Αυγούστου, η τροπική καταιγίδα Κρόσα έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές. Κατά τις αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Στα τέλη Αυγούστου, πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις