alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γιάννης Κούστας βίλα: Πωλείται το “παλάτι” στη Γλυφάδα – Τι ζητά η Σοφία Γιαννικοπούλου
LIFESTYLE

Γιάννης Κούστας βίλα: Πωλείται το “παλάτι” στη Γλυφάδα – Τι ζητά η Σοφία Γιαννικοπούλου

Γιάννης Κούστας βίλα: Η βίλα επί της οδού Αγίου Γεράσιμου άνοιξε τις πόρτες του σε έναν επιχειρηματία ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ, προκειμένου να αξιολογήσει τι αγοράζει με κάτι λιγότερο από 4.000.000 ευρώ.

Γιάννης Κούστας βίλα: Η Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, πουλά τη βίλα, στην οποία έζησε στιγμές στα χέρια ληστών. Πολύ κοντά στην αγορά της βρέθηκε πρόσφατα ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ, που έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, όπως αναφέρει η «Espresso». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η βίλα του Γιάννη Κούστα πωλείται επιπλωμένη για 3.800.000 ευρώ. Πηγή από το περιβάλλον της πρώην συζύγου του εφοπλιστή Σοφίας Γιαννικοπούλου αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι το προηγούμενο διάστημα ξεναγήθηκε στην πολυτελή έπαυλη της Γλυφάδας ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Η βίλα με εμβαδόν 1.000 τ.μ. και αξίας 6.000.000 ευρώ -όπως είχε εκτιμηθεί – επί της οδού Αγίου Γεράσιμου άνοιξε τις πόρτες του σε έναν επιχειρηματία ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ, προκειμένου να αξιολογήσει τι αγοράζει με κάτι λιγότερο από 4.000.000 ευρώ. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών, ιδιοκτήτριας και αγοραστή, όλα έδειχναν πως η μεταβίβαση ήταν σε καλό δρόμο. Ωστόσο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η πώληση δεν προχώρησε.

«Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τα πράγματα χάλασαν. Μια αναπνοή από την εκχώρηση του ακινήτου στον επιχειρηματία και όλα τινάχτηκαν στον αέρα» αποκάλυψε στην «Espresso» πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της πρώην ηθοποιού. Όπως έχει παραδεχτεί σε φιλικά της πρόσωπα η Σοφία Γιαννικοπούλου, ένας από τους βασικούς λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να πουλήσει το σπίτι ήταν οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν βρέθηκε στα χέρια κακοποιών, που εισέβαλαν στο εσωτερικό με σκοπό να τη ληστέψουν.

Ο τρόμος που βίωσε μαζί με τις κόρες της και το υπηρετικό προσωπικό αυτά τα μαρτυρικά λεπτά έχουν στοιχειώσει από τότε το μυαλό της, με αποτέλεσμα να ζει ξανά και ξανά τις εφιαλτικές στιγμές.

Γιάννης Κούστας βίλα: Οι εφιαλτικές στιγμές για τη Σοφία Γιαννικοπούλου

Στις καταθέσεις της η πρώην σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή Γιάννη Κούστα είχε αποκαλύψει λεπτό προς λεπτό όσα είχαν συμβεί τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου 2018, όταν οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στο σπίτι της στην οδό Αγίου Γερασίμου στη Γλυφάδα, άγνωστο πώς. Οι εισβολείς, που μιλούσαν ελληνικά, ακινητοποίησαν πρώτα τον οικιακό βοηθό και τις δύο κόρες της και στη συνέχεια ανάγκασαν την ίδια με απειλές να ανοίξει τα χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στο σπίτι.

Έτσι, άρπαξαν από αυτά μετρητά συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα, των οποίων η αξία ανέρχεται σε περίπου 4.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Σοφία Γιαννικοπούλου. Στο σπίτι -σύμφωνα με την Αστυνομία– δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης, ενώ η εισβολή είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Γιάννης Κούστας –  Δήμητρα Μέρμηγκα: Ζουν τον χλιδάτο έρωτά

Ο Γιάννης Κούστας, μετά τον χωρισμό του με τη Σοφία Γιαννικοπούλου παντρεύτηκε την αγαπημένη του Δήμητρα Μέρμηγκα σε μια τελετή-υπερπαραγωγή στο Σορέντο. Μια τελετή χλιδής και ονειρική, βγαλμένη από παραμύθι, με την Δήμητρα Μέρμηγκα -αν και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη- να φορά ένα φαντασμαγορικό νυφικό Elie Saab.

Ο fake γάμος

Όμως αποδείχθηκε ότι η όλη τελετή ήταν ένα… παραμύθι, αφού ο γάμος του Γιάννη Κούστα με την Δήμητρα Μέρμηγκα στο Σορέντο δεν είχε καμία νομική ισχύ. Έγινε για το θεαθήναι, καθώς ο Γιάννης Κούστας δεν είχε ακόμη στα χέρια του το χαρτί του διαζυγίου από την πρώην σύζυγό του Σοφία Γιαννικοπούλου. Η είδηση του fake γάμου είχε πέσει σαν βόμβα, τότε, στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας.

Με βάση την έρευνα που έκαναν οι Ιταλοί, ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα είχαν αναθέσει τη διοργάνωση του γάμου τους σε ένα τουριστικό γραφείο των Αθηνών, το οποίο με τη σειρά του προσέγγισε το γραφείο που διαχειρίζεται την εκπληκτική βίλα Τριτόνε. Εκείνοι τους ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται από την ιταλική νομοθεσία προκειμένου να γίνει ένας έγκυρος γάμος.

Το τουριστικό γραφείο από την Αθήνα με τη σειρά του ρώτησε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει ένας γάμος «σκηνογραφικός», καθώς δεν προλάβαιναν να μαζέψουν τα χαρτιά που απαιτούνταν. Το γραφείο που διαχειρίζεται τη βίλα Τριτόνε απευθύνθηκε σε ένα τοπικό γραφείο διοργάνωσης γάμων, το οποίο ειδικεύεται τόσο στη διοργάνωση κανονικών γάμων, όσο και στη διοργάνωση σκηνογραφικών γάμων, στους οποίους τηρούνται οι τύποι αλλά δεν έχουν νομική ισχύ.  Να σημειωθεί ότι οι σκηνογραφικοί γάμοι στο Σορέντο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Από τη στιγμή, όμως, που ο Γιάννης Κούστας, κράτησε πριν λίγες ημέρες στα χέρια του το χαρτί του διαζυγίου από την Σοφία Γιαννικοπούλου, έβαλε μπρος τα διαδικαστικά και για το γάμο για να αποκτήσει η σχέση του με την Δήμητρα Μέρμηγκα και μια τυπική, νομική υπόσταση.

Γιάννης Κούστας –  Δήμητρα Μέρμηγκα: Η βάφτιση, μέσα στην πολυτέλεια

Η βάφτιση της κόρης τους δεν θα μπορούσε να μην είναι ανάλογης αίγλης με τον γάμο. Τόπος της επιλογής τους ήταν η Κέρκυρα, το Νησί των Φαιάκων. Τη βάφτιση, που  πλαισίωσαν εορταστικές εκδηλώσεις αντίστοιχες με αυτές του διεθνούς jet set, στο οποίο εξάλλου συγκαταλέγεται ο Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα. Η τετράφυλλη πρόσκληση περιελάμβανε αναλυτικό πρόγραμμα για τα όσα το ζευγάρι είχε προετοιμάσει.

Η Δήμητρα με τη γιαγιά και τη μητέρα της

Ο εφοπλιστής Δημήτρης Δαλακούρας μαζί με τη Βασιλίνα Φλωρίδη ήταν οι νονοί. Στη χαρά του ζεύγους Κούστα συμμετείχαν και οι γιοι του Γιάννη Κούστα Ρομπέρτο και Δημήτρης. Η Δήμητρα Κούστα, απαστράπτουσα με τουαλέτα υψηλής ραπτικής Dior, υποδεχόταν τον κόσμο με χαμόγελο. Στο ίδιο mood και ο σύζυγός της Γιάννης Κούστας, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους καλεσμένους ξεχωριστά.

Οι δυο τους που διανύουν μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των καλεσμένων τους όταν χόρεψαν αγκαλιασμένοι το «Όλα μοιάζουν καλοκαίρι», που άκουγαν από τις ίδιες τις “Μέλισσες”. Μετά τη live εμφάνιση του δημοφιλούς συγκροτήματος, τη σκυτάλη πήρε ο DJ Αντώνης Δημητριάδης, που ανέβηκε στα decks μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θυγατέρα Κούστα πήρε το όνομα Αικατερίνη, από τη μητέρα της Δήμητρας, Κατερίνα Ασκούνη. Έφτασε στην εκκλησία στην αγκαλιά των γονιών της, φορώντας ένα φορεματάκι υψηλής ραπτικής Gucci,

Αμέσως μετά τη βάφτιση, οι Κούστα κατάφεραν να ανοίξουν και να δεξιωθούν τους φίλους τους στους κήπους του Αχιλλείου, του παλατιού της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, που έμεινε στην Ιστορία ως πριγκίπισσα Σίσσυ…