Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φινλανδία – Ελλάδα 1-0: Euro από την τηλεόραση (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φινλανδία – Ελλάδα 1-0: Euro από την τηλεόραση (vid)

Φινλανδία - Ελλάδα 1-0: Με πέναλτι του Τέεμου Πούκι η Ελλάδα ηττήθηκε 1-0 από τη Φινλανδία στο Τάμπερε και αποχαιρέτισε πρόωρα το όνειρο της συμμετοχής στο Euro 2020

Φινλανδία – Ελλάδα 1-0: Από την τηλεόραση θα παρακολουθήσουμε το Euro 2020 του επόμενου καλοκαιριού. Η Ελλάδα παρά την καλή εμφάνιση στο Τάμπερε με τη Φινλανδία γνώρισε την ήττα με 1-0 και αποχαιρέτισε νωρίς κάθε πιθανότητα για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Με τον Τζον Φαν Σιπ πρώτη φορά στον πάγκο η αλήθεια είναι ότι πάλεψε και είχε κάποια καλά διαστήματα, ωστόσο οι Φινλανδοί ήταν ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Ο συνήθης ύποπτος Τέεμου Πούκι ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης με πέναλτι στο 53′. Ο Καμαρά ήταν εκείνος που το κέρδισε από τον Κουρμπέλη, σε μια φάση που ο μέσος του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να αποφύγει το μαρκάρισμα. Αυστηρό ή όχι δεν έχει σημασία. Το ριπλέι αποδεικνύει ότι υπήρξε παράβαση και αυτός ήταν τελικά ο βασικός λόγος που φύγαμε ηττημένοι από το Τάμπερε. Εκτός του μόνιμου σκόρερ των Φινλανδών και της Νόριτς σπουδαία εμφάνιση έκαναν από τους νικητές και ο Λουντ με τον Σπαρβ.

Οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα

Οκτώ νέα πρόσωπα είχε η σύνθεση της Εθνικής σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στην Αρμενία. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν τα πρόσωπα αλλά η αδυναμία κατοχής μπάλας, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Φαν Σιπ χρησιμοποίησε τους «Ολλανδούς» Βρουσάι και Παυλίδη, τους οποίους γνωρίζει καλά από τη Βίλεμ. Βέβαια, αν του έλειψε κάτι αυτό ήταν η ποιότητα του Φορτούνη και του Μάνταλου. Αμφότεροι τραυματίες, με τον πρώτο να αργεί ακόμη να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Το χειρότερο από όλα με τους διεθνείς είναι ότι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Η Φινλανδία έπεισε ότι είναι πιο ποιοτική και η διαφορά πλέον στη βαθμολογία αυξήθηκε στους 8 βαθμούς. Η αλήθεια είναι πώς δεν καλύπτεται με τίποτα όσα θαύματα και να συμβούν από εδώ και στο εξής.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (93’ Σούλερ), Πούλκι (85’ Καργιαλάινεν) Τουόμινεν (87’ Γιένσεν).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Μασούρας, Βρουσάι (60’ Πέλκας), Κουλούρης (76’ Παυλίδης).

Φαν Σιπ: «Είδα μια ομάδα που πάλεψε»

Μάγος δεν είναι, οπότε δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά στην ομάδα πριν κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο. Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Τζον Φαν Σιπ τόνισε: «Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα. Όμως είδα μία ομάδα που πάλεψε. Η Φινλανδία δεν είχε ευκαιρίες και πήρε ένα πέναλτι που δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν. Είδα μία ομάδα που πάλεψε και στο 2ο μέρος έπαιξε καλά. Να πω έναν καλό λόγο στους παίκτες για την προσπάθειά τους αλλά είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Είδα πολλά θετικά στοιχεία. Η μπάλα περνούσε σωστά από τα δεξιά στα αριστερά. Ήμασταν καλοί στις αντεπιθέσεις. Όταν χάναμε την μπάλα ήταν λόγω πρέσινγκ. Κρατάω αυτά τα θετικά και προχωράμε…»

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες)

1. Ιταλία 16-2  15

2. Φινλανδία 7-2  12

3. Βοσνία 10-7  7

4. Αρμενία 8-9  6

5. Ελλάδα 6-9  4

6. Λιχτενστάιν 0-18  0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (08/09):

Αρμενία – Βοσνία (16:00)

Ελλάδα – Λιχτενστάιν (21:45)

Φινλανδία – Ιταλία (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις