Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σπείρα σύκων: Βρήκαν τους κλέφτες στην Ιστιαία
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα σύκων: Βρήκαν τους κλέφτες στην Ιστιαία

Σπείρα σύκων: Είχαν αφαιρέσει περίπου 4 τόνους σύκων.

Σπείρα σύκων: Εκατοντάδες ώρες αστυνομικής έρευνας και παρακολουθήσεων χρειάστηκαν οι αστυνομικοί στην Εύβοια για να φθάσουν στα ίχνη της συμμορίας των… σύκων!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Των δραστών, δηλαδή, οι οποίοι είχαν φέρει σε πραγματική απόγνωση του καλλιεργητές-παραγωγούς σύκων και είδαν τη σοδειά τους να εξαφανίζεται και τα σύκα, τα νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα, να διοχετεύονται στη μαύρη αγορά… Οι τρεις δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, είχαν καταφέρει να σηκώσουν περίπου τέσσερις τόνους σύκων, αξίας 13.700 ευρώ. Η παράνομη συγκέντρωση από τους ίδιους, δύο άντρες και μια γυναίκα, των 4 τόνων σύκων έγινε μετά από κλοπές σε αγροκτήματα και σε βάρος συνολικά έξι καλλιεργητών παραγωγών στην περιοχή της Ιστιαίας.

Από την έρευνα που διεξήχθη, αναφέρει η Αστυνομία, προέκυψε η εμπλοκή τριών ατόμων και συγκεκριμένα ενός 30χρονου ημεδαπού, μίας 39χρονης αλλοδαπής και ενός 29χρονου αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Το χρονικό διάστημα από 16 έως 26-08-2019 (περίοδος συγκομιδής σύκων), οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει συνολικά τρεις τόνους και 950 κιλά σύκα. Αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να εξιχνιάσουν το μυστήριο των κλεμμένων σύκων, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ιστιαία.

Σπείρα σύκων: Εκεί έκρυβαν τη σοδειά

Όπως προέκυψε, οι εμπλεκόμενοι το χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης-αποθήκευσης των προϊόντων, που αφαιρούσαν. Εκεί εντοπίστηκαν ο 30χρονος και η 39χρονη, τη στιγμή που έφθασαν στον χώρο, προκειμένου να μεταφέρουν τις ποσότητες των σύκων προς πώληση.

Ένας τόνος και 250 κιλά σύκα στο σπίτι

  • Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τόσο από την εγκαταλελειμμένη οικία, όσο και από την οικία του 30χρονου, επίσης στην περιοχή της Ιστιαίας:
  • 51 πλαστικά δοχεία (κλούβες) που περιείχαν αποξηραμένα σύκα, συνολικού βάρους ενός τόνου και 250 κιλών, αξίας 4.500 ευρώ και
  • 22 τελάρα αποξήρανσης και 52 πλαστικά δίχτυα.
 

Συνεχίζεται η έρευνα

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις