Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπριζίτ Μακρόν: Στήριξη από τους Βραζιλιάνους
ΚΟΣΜΟΣ

Μπριζίτ Μακρόν: Στήριξη από τους Βραζιλιάνους

Μπριζίτ Μακρόν: Ο Μπολσονάρου διέγραψε τα επίμαχα σχόλια από τον λογαριασμό του.

Μπριζίτ Μακρόν: Όλα ξεκίνησαν, όταν υποστηρικτής του Μπολσονάρου έγραψε στο Facebook κάτω από μια καθόλου κολακευτική φωτογραφία της Μπριζίτ Μακρόν, «τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν κυνηγάει τον Μπολσονάρου». Και συνέχισε κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ των δύο γυναικών. Ωστόσο, το θέμα πήρε διαστάσεις, όταν σχόλιο κάτω από την ανάρτηση έκανε και ο ίδιος ο Ζαϊρ Μπολσονάρου. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Μην τον εξευτελίζεις τον άνθρωπο, χαχα». Τα σχόλια του Μπολσονάρου για την Μπριζίτ Μακρόν προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Γάλλου προέδρου. Ο τελευταίος ευχήθηκε «να αποκτήσει ο λαός της Βραζιλίας πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που θα είναι αντάξιος με τις περιστάσεις».

Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα, την Τετάρτη ο Μπολσονάρου διέγραψε τις αναρτήσεις του στο Facebook που αφορούσαν τη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν. Εκπρόσωπός του δήλωσε πως αυτό έγινε «για να μην παρερμηνευθούν». Στο μεταξύ βέβαια, στο Twitter, υπό το χάσταγκ #DisculpaBrigitte (Συγγνώμη Μπριζίτ) πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει την ντροπή τους για τα σχόλια αυτά. Από την πλευρά της η Μπριζίτ Μακρόν ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους που εξέφρασαν την στήριξαν. «Θα ήθελα απλώς να πω (…) δυο λόγια στους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες, στα πορτογαλικά: muito obridaga» (σ.σ. σας ευχαριστώ πολύ), είπε η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δηλώσεις της Μπριζίτ Μακρόν

«Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη πάνω στο τρένο της αλλαγής. Οι γυναίκες είναι εκεί, όπως κι εσείς που σχεδόν όλοι το καταλάβατε, κύριοι. Όχι όμως όλοι: κάποιοι είναι στην αποβάθρα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσουν να ανέβουν στο τρένο», πρόσθεσε η Μπριζίτ Μακρόν. Παράλληλα, δήλωσε «πολύ συγκινημένη» από την υποστήριξη που της εξέφρασαν οι Βραζιλιάνοι. Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων ενός μουσείου στο Αζινκούρ.

Στο επίκεντρο η Μικέλε Μπολσονάρου

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν ερήμην της στο επίκεντρο των διεθνών media την 37χρονη σύζυγο του προέδρου της Βραζιλίας Μικέλε Μπολσονάρου. Η Μικέλε Μπολσονάρου γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1982. Εργαζόταν ως γραμματέας στο βραζιλιάνικο Κοινοβούλιο, όπου γνωρίστηκε με τον μετέπειτα σύζυγό της Ζαϊχ Μπολσονάρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sun», ο Μπολσονάρου την προσέλαβε ως γραμματέα του, τριπλασιάζοντας τον μισθό της μέσα σε δύο χρόνια. Νόμοι του Ανώτατου ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Βραζιλίας για νεποτισμό την ανάγκασαν σε παραίτηση.

Έχει απολυτήριο Λυκείου και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο στη φαρμακολογία, την οποία ποτέ δεν παρακολούθησε. Εργάστηκε ως πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων και σουπερμάρκετ. Η Μικέλε έχει δύο κόρες – μία με προηγούμενο δεσμό της – και μια με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο. Είναι η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Μπολσονάρου, που έχει συνολικά πέντε παιδιά. Ο γάμος της με τον Μπολσονάρου έγινε το 2007, σε ένα πολυτελές resort στο Alto da Boa Vista του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις