Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Premier League: Η Σίτι νίκησε, ο Γκουαρντιόλα ειρωνεύτηκε το VAR και ο Αγκουέρο τα έχει 400! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Premier League: Η Σίτι νίκησε, ο Γκουαρντιόλα ειρωνεύτηκε το VAR και ο Αγκουέρο τα έχει 400! (vid)

Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 3-1 εκτός έδρας της Μπόρνμουθ αλλά ο Γκουαρδιόλα τα έβαλε δικαιολογημένα με το VAR για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του

Premier League: Εκτός από τη δική μας Σούπερ Λιγκ το VAR φαίνεται ότι ταλαιπωρεί και τα πιο προηγμένα πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα αυτό της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε εύκολα από την έδρα της Μπόρνμουθ επικρατώντας με 3-1, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα τα έβαλε με το VAR. Ο Καταλανός προπονητής ήταν ειρωνικός στις δηλώσεις του, όταν ρωτήθηκε για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του στο 60′ σε ανατροπή του Νταβίδ Σίλβα από τον Λέρμα.

«Πέναλτι;» αναρωτήθηκε με έναν μορφασμό που έδειχνε το πόσο ενοχλημένος ήταν αμέσως μετά τη λήξη, ενώ στη συνέντευξη Τύπου το πήγε ακόμη πιο μακριά ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε παράβαση, πάλι με φανερή ένδειξη απογοήτευσης, ενώ τόνισε ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ομάδας του στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Τότεναμ. Ο τρόπος που το έλεγε, έδειχνε πάντως ότι… βράζει μέσα του με το VAR και τις αποφάσεις των διαιτητών.

400 γκολ ο Αγκουέρο

Κατά τα άλλα η νίκη των «πολιτών» ήταν απλή υπόθεση στο «Vitality Stadium». Μόλις ανέβασαν ρυθμό και μπήκαν στην αντίπαλη περιοχή απειλητικά, κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες να τελειώσουν το παιχνίδι. Ο Αγκουέρο χτύπησε πρώτος στο 15′ και ο Στέρλινγκ στο 43′ έκανε το 2-0. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουίλσον, δανεικός στην Μπόρνμουθ από τη Λίβερπουλ, μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Το 3-1 διαμόρφωσε ο Αγκουέρο στο 64′ σε μια φάση που οι γηπεδούχοι άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα. Με αυτό το γκολ ο Αργεντινός έφτασε τα 400 στην καριέρα του.

Επτά «διπλά»!

Το φοβερό της 2ης αγωνιστικής στην Αγγλία ήταν ότι στα επτά από τα 10 ματς νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Μόνο η Άστον Βίλα τα κατάφερε την Παρασκευή (23/08) με την Έβερτον (2-0) και η Λίβερπουλ το Σάββατο (24/08) με την Άρσεναλ (3-1). Την Κυριακή (25/08) η Νιουκάστλ έκανε την έκπληξη και νίκησε 1-0 στο Λονδίνο την Τότεναμ με γκολ του Ζοέλιντον ενώ το Γουλβς – Μπέρνλι 1-1 ήταν το μοναδικό ματς που έληξε ισόπαλο. Ο Μπαρνς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 13′ και ο Χιμένες ισοφάρισε για τους «λύκους» στο 97′.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στην Premier League:

Παρασκευή 23/08

Άστον Βίλα – Έβερτον 2-0

Σάββατο 24/08

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-1

Νόριτς – Τσέλσι 2-3

Μάντσεστερ Γ. – Κρίσταλ Πάλας 1-2

Σέφιλντ Γ. – Λέστερ 1-2

Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 1-3

Μπράιτον – Σαουθάμπτον 0-2

Κυριακή 25/08

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Τότεναμ – Νιουκάστλ 0-1

Γουλβς – Μπέρνλι 0-1

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις