Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Χαλαρό… τρίποντο στην πρεμιέρα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Χαλαρό… τρίποντο στην πρεμιέρα (vid)

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1: Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και στρέφεται στη ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε το μυαλό του στη ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Παναιτωλικό στην Τούμπα στην πρεμιέρα της Super League. Ο «δικέφαλος» του βορά έκανε… χαλαρά ό,τι ήταν απαραίτητο για να πάρει το τρίποντο και να στραφεί στην τελευταία ευρωπαϊκή υποχρέωση του καλοκαιριού. Αν αποκλείσει την προσεχή Πέμπτη (29/08) την Σλόβαν, εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μισάωρο. Έκανε ευκαιρίες αλλά άργησε να προηγηθεί. Στο 27′ από σέντρα του Γιαννούλη ο Σφιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Κνετ και πέτυχε το 1-0. Στο 45′ ο Πέλκας είχε ευκαιρία για να «κλειδώσει» από νωρίς το τρίποντο, όμως κατάφερε να αστοχήσει από ιδανική θέση. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αγρινιώτες ισορρόπησαν κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση, αλλά στο 76′ ο Κνετ έκανε νέο λάθος και η σέντρα σουτ του Μίσιτς κατέληξε στα δίχτυα. Με το 2-0 τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει μέχρι το τέλος.

Το πάλεψε ο Παναιτωλικός

Στο υπόλοιπο διάστημα ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά και κυνήγησε το γκολ. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 79′ με τον Μπαΐροβιτς απέναντι από τον Πασχαλάκη και μείωσε τελικά στις καθυστερήσεις με ωραίο γκολ του Ντάλσιο. Δεν υπήρχε όμως περισσότερος χρόνος για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Με έναν ικανότερο γκολκίπερ ίσως είχε φύγει με καλύτερο αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Εσίτι, Αουγκούστο, Λημνιός, Πέλκας (78′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (61′ Μίσιτς), Σφιντέρσκι (67′ Άκπομ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς, Μαλής, Σανιά, Λουσέρο (75′ Τσιγκάρας), Ντάλσιο, Ρομάν (68′ Ντουάρτε), Φυτόπουλος (46′ Μιμίτο), Ντίας, Μπαϊροβιτς.

Φερέιρα: «Μπράβο σε Λημνιό και Μίσιτς»

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα για την εικόνα της ομάδας του και το κομμάτι της παραγωγικότητας. «Θεωρώ πως αυτήν τη στιγμή είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδρομής. Το αμυντικό κομμάτι, είναι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, ενώ η δυναμική της επιθετικής λειτουργίας, των αυτοματισμών και τα «θέλω» του προπονητή, χρειάζονται χρόνο» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Αυτό που ζητάω από τους παίκτες είναι ανά πάσα στιγμή να ξέρουν τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο, γιατί αυτό φέρνει και παραγωγή φάσεων. Για να δώσω κι ένα παράδειγμα, ο Λημνιός σήμερα έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, παρότι δεν είχε παίξει στην ενδεκάδα. Αυτή τη συμπεριφορά θέλουμε από όλους για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε επίπεδο την ομάδα».

Με παρόμοιο τρόπο αναφέρθηκε και στην παρουσία του Μίσιτς: «Είμαι επίσης πολύ ικανοποιημένος με τον Μίσιτς. Είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το Λημνιό. Είχα μια συζήτηση μαζί του, του έθεσα μια καινούργια πρόκληση. Έπαιζε σαν εξαρο-οκτάρι, εγώ είδα ότι είναι παίκτης που μπορεί να παίξει πολύ καλά ανάμεσα στις γραμμές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις