Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Απόστολος Παπαστάμος Παγκόσμιο: Στην κορυφή του κόσμου, με παγκόσμιο ρεκόρ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόστολος Παπαστάμος Παγκόσμιο: Στην κορυφή του κόσμου, με παγκόσμιο ρεκόρ

Απόστολος Παπαστάμος Παγκόσμιο: Ο φοβερός Απόστολος Παπαστάμος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στα 400μ μικτή ατομική, στην κολύμβηση, κάνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ.

Απόστολος Παπαστάμος Παγκόσμιο: Στην κορυφή του κόσμου «αναρριχήθηκε» ο Απόστολος Παπαστάμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων έγραψε ιστορία στα 400μ. μικτή ατομική, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα. Ο νεαρός έσπασε όλα τα κοντέρ, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93.

Αυτό μάλιστα αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, καθώς έσπασε το 4:14.41 του Γιάννη Δρυμωνάκου από το Ευρωπαϊκό του 2012 στο Ντέμπρετσεν). To σημερινό μετάλλιο είναι το δεύτερο του Παπαστάμου στη διοργάνωση, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν με 4:12.95 και στην τρίτη ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ με 4:16.37.

Απόστολος Παπαστάμος: Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων». Το μετάλλιο του Παπαστάμου αποτελεί το δέκατο της Ελλάδας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων.

Απόστολος Παπαστάμος: Συγχαρητήρια Λευτέρη Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεχάρη μέσω των social media τον Απόστολο Παπαστάμο, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο κολυμβητής του ΝΟ Χανίων «αναρριχήθηκε» στην κορυφή του κόσμου με επίδοση 4:11.93 στα 400μ. μικτή ατομική.

«Δεν έχει όρια η πισίνα για τον Απόστολο Παπαστάμο. Ο Χανιώτης έφηβος ανέβασε τη σημαία μας στον ψηλότερο ιστό, είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. μικτή και τα συγχαρητήρια, όσο θερμά κι αν είναι, δεν επαρκούν για τις επιτυχίες του. Μπράβο και πάλι μπράβο», ήταν το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη.

Απόστολος Παπαστάμος: Θα μου πάρει ώρες να το καταλάβω

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής παραδέχθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει τη μεγάλη επιτυχία του.

“Ακόμα έχω μεγάλη ένταση και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει και πιστεύω θα μου πάρει κάποιες ώρες να το καταλάβω. Πριν την κούρσα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτά που είχαμε δουλέψει όλο αυτό τον καιρό στις προπονήσεις και δικαιούμασταν αυτή τη νίκη. Πλέον, έχουμε λίγες ημέρες ξεκούρασης και μετά θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, η οποία θα είναι πολύ πιο δύσκολη”.

Δείτε τη στιγμή της απονομής του Έλληνα αθλητή, καθώς ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και ψάλλει τον ελληνικό εθνικό ύμνο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις