Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λίβερπουλ – Τσέλσι: Στην Κωνσταντινούπολη δεν χάνει ποτέ! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λίβερπουλ – Τσέλσι: Στην Κωνσταντινούπολη δεν χάνει ποτέ! (vid)

Λίβερπουλ - Τσέλσι: Πάλι στα πέναλτι (5-4) νίκησε η Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με αντίπαλο την Τσέλσι - Ισόπαλο 1-1 το 90λεπτο και 2-2 η παράταση

Λίβερπουλ – Τσέλσι: Στην Κωνσταντινούπολη η Λίβερπουλ δεν έχει αντίπαλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Τσέλσι στο «Vodafone Arena» της Μπεσίκτας, έπειτα από 2-2 στην παράταση και την κανονική διάρκεια, με συνέπεια να κατακτήσει για τέταρτη φορά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Οι τρεις προηγούμενες ήταν το 1977, το 2001 και το 2005, ενώ στην ίδια πόλη στο «Ατατούρκ Ολίμπικ Στάντιουμ» κατέκτησε το 2005, πάλι στα πέναλτι, το Τσάμπιονς Λιγκ στη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ των «κόκκινων» Αντριάν Σαν Μιγκέλ Ντελ Καστίγιο που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Άμπραχαμ. Στην κανονική διάρκεια ο Άντριαν είχε άλλες δύο εξαιρετικές αποκρούσεις, εκ των οποίων η δεύτερη λίγο πριν τη λήξη του αγώνα σε δυνατό σουτ του Μάουντ. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και η Τσέλσι προηγήθηκε στο 36′ με ωραίο πλασέ του Ζιρού από ασίστ του Πούλισιτς.

Αλλαγή σκηνικού

Η είσοδος του Φιρμίνο στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε αμέσως τις ισορροπίες. Από τον Βραζιλιάνο ξεκίνησε η φάση που έγινε το 1-1 με τον Μανέ στο 48′, ενώ η Λίβερπουλ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη, με τον Κέπα να λέει «όχι» στο 75′ με διπλή απόκρουση και τη βοήθεια του δοκαριού σε σουτ των Μανέ και Φαν Ντάικ. Στην παράταση ο Φιρμίνο ήταν ο δημιουργός στο 2-1 που πέτυχε ο Μανέ στο 105′. Ο Ζορζίνιο ισοφάρισε με πέναλτι στο 99′, μετά από ανατροπή του Άμπραχαμ από τον Αντριάν. Ίσως αυτή να ήταν η μοναδική λανθασμένη απόφαση της Γαλλίδας Φραπάρ, που έγινε η πρώτη γυναίκα που σφυρίζει σε ένα παιχνίδι τόσο υψηλού επιπέδου.

Στα πέναλτι ευστόχησαν όλοι οι παίκτες πλην του Άμπραχαμ που αστόχησε στο τελευταίο, με τον Αντριάν να αποκρούει με τα πόδια.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91′ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (64′ Βαϊνάλντουμ), Τσάμπερλεν (46′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103′ Οριγκί).

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (84′ Τομόρι), Ζουμά, Εμερσον, Κόβατσιτς (102′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Καντέ, Πέδρο, Πούλισιτς (74′ Μάουντ), Ζιρού (74′ Αμπραχαμ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις