Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σάκκαρη: Νίκησε το νούμερο 6! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Νίκησε το νούμερο 6! (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Στους 16 του τουρνουά στο Σινσινάτι πέρασε η Μαρία Σάκκαρη που νίκησε 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3) το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης Πέτρα Κβίτοβα

Μαρία Σάκκαρη: Τελικά το ζήτημα με τη Μαρία Σάκκαρη είναι μόνο η σταθερότητα. Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3) το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης Πέτρα Κβίτοβα και προκρίθηκε στη φάση των 16 στο τουρνουά Όπεν του Σινσινάτι. Μία μέρα μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση με την Καμίλα Τζόρτζι (6-3, 6-0) ήρθε άλλη μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Τσέχα που είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο.

Για τη Σάκκαρη ήταν η έκτη νίκη (και μάλιστα τέταρτη φετινή) απέναντι σε αντίπαλο που βρίσκεται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Το παιχνίδι κράτησε 2 ώρες και 8 λεπτά, με την Ελληνίδα να είναι πεισμωμένη παρόλο που δέχτηκε τέσσερα μπρέικ. Το ένα μάλιστα από αυτά ήταν στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ήταν η δεύτερη νίκη φέτος απέναντι στην Κβίτοβα, από την οποία έχει χάσει μία φορά.

Ο τραυματισμός της Κβίτοβα

Η Κβίτοβα πάντως έδινε τον δεύτερο αγώνα της μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό χέρι. Είχε συνολικά 53 αβίαστα λάθη, 9 double faults και όπως ήταν φυσικό δεν κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στην ιδιαίτερα φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο νούμερο 33 της παγκόσμιας κατάταξης και θα ανέβει ακόμη ψηλότερα αν τυχόν περάσει στη φάση των προημιτελικών στο Σινσινάτι. Αντίπαλός της θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Σαμπαλένγκα – Τσενγκ.

Στο Νο 7 ο Τσιτσιπάς

Δεν τα πήγε καλά στο Ρότζερς Καπ του Τορόντο ο Στέφανος Τσιτσιπάς με συνέπεια να πέσει στην 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στο ίδιο τουρνουά πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ο Έλληνας τενίστας, που έκλεισε πριν από δύο μέρες τα 21. Αντίθετα, ο Ράφα Ναδάλ διατήρησε τη δεύτερη θέση μετά το repeat στον Καναδά και θα πάει ως Νο.2 του ταμπλό στο Αμερικανικό Όπεν, κάτι που έχει ξεχωριστή σημασία, διότι θα αποφύγει τον Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι τον τελικό. Ο Τσιτσιπάς πάντως έχει μπροστά του αγώνες για να βελτιώσει τη θέση του μέχρι το Grand Slam των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις