Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατάργηση ασύλου ΚΙΝΑΛ: Αποχώρησε με αιχμές ο Σταύρος Κωνσταντινίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάργηση ασύλου ΚΙΝΑΛ: Αποχώρησε με αιχμές ο Σταύρος Κωνσταντινίδης

Κατάργηση ασύλου ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Κωνσταντινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, κατηγόρησε το κόμμα ότι έχει χάσει τη δυνατότητα για καθαρές θέσεις και εκεί που είχε, τις θολώνει εσκεμμένα.

Κατάργηση ασύλου ΚΙΝΑΛ: Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γνωστοποίησε την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, εξαιτίας της στάσης που κράτησε το κόμμα στη Βουλή για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο κ. Κωνσταντινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, κατηγόρησε το κόμμα ότι έχει χάσει τη δυνατότητα για καθαρές θέσεις και εκεί που είχε, τις θολώνει εσκεμμένα, με αφορμή τη στάση του στην ψηφοφορία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά πράγματα, απ’ ότι το σημερινό ΚΙΝΑΛ. Και επίσης ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το όποιο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμώ λοιπόν την προσωπική ελευθερία του στοχασμού χωρίς δεσμεύσεις», ανέφερε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Σταμάτης Μαλέλης είχε εξαπολύσει πυρά κατά του ΚΙΝΑΛ, για τη στάση του κόμματος στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου. «Σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα όπου η ΝΔ καταργεί το άσυλο, το κόμμα μου στη Βουλή δεν παίρνει θέση. Κρίμα σύντροφοι. Κρίμα! Φυσικά η άποψή μου ήταν και είναι όχι στην απόφαση της ΝΔ που απέδειξε ότι παραμένει βαθιά συντηρητική», ανέφερε σε σχόλιό του.

Η ανάρτηση του Σταύρου Κωνσταντινίδη για το ΚΙΝΑΛ

“ΨΥΧΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Καταψηφίζοντας την κατάργηση του ασύλου της ανομίας το ΚΙΝΑΛ, απεμπολεί την πρωταρχική του πρωτοβουλία, ότι το έχει κάνει ήδη από το 2009. Όλα τα άλλα είναι χαζομαρούλες, παιδιαρίσματα , και δικαιολογίες γιατί έχει χάσει τη δυνατότητα να έχει καθαρές θέσεις. Ακόμη και εκεί που είχε, λες και τις θολώνει εσκεμμένα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην καταλαβαίνουμε ούτε εμείς τι λέει ακριβώς.

Δεν αισθάνομαι καθόλου βολικά μέσα σε γραμμές που μου είναι ακατανόητες, αντιστρέφονται την κοινή λογική, την φιλοσοφική, πολιτική και τεχνοκρατική παιδεία, και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με σοβαρή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική αντίληψη το έτος 2019. Αντί να θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έρχεται στα δικά μας, και να το αναδεικνύουμε, ανταγωνιζόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ στον παραλογισμό. Αισθάνομαι ψυχική απόσταση. Δεν ξέρω καν αν έχω δικαίωμα να χρησιμοποιώ πληθυντικό.

Ήταν η τελευταία φορά που τον χρησιμοποίησα . Σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά πράγματα, απ’ ότι το σημερινό ΚΙΝΑΛ. Και επίσης ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το όποιο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμώ λοιπόν την προσωπική ελευθερία του στοχασμού χωρίς δεσμεύσεις”

Σταύρος Κωνσταντινίδης: Ο συγγραφέας του best seller «Έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1968 στην Κολωνία της Γερμανίας. Είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές στον Συγκοινωνιακό και Περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεγάλα ιδρύματα όπως στο Α.Π.Θ, αλλά και ως μελετητής σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Έχει επιπλέον συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 μελέτες και ερευνητικά προγράμματα στους τομείς του συγκοινωνιακού, πολεοδομικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Λειτουργεί το δικό του γραφείο και διευθύνει τη δική του μελετητική εταιρεία, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Μύκονο απασχολώντας 20 επιστήμονες μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων. Έχει διατελέσει διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας την περίοδο 2002-2004, αλλά και ειδικός σύμβουλος υπουργείων, οργανισμών και δημάρχων.

Αρθρογραφεί συστηματικά στον ημερήσιο τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα και έχει γράψει τα βιβλία «Ανοιχτές πόλεις», 2010 και «Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη», 2014 από τις εκδόσεις “Athens Voice Books”, ενώ το βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» (2016) σημείωσε αξιοσημείωτες εκδοτικές επιτυχίες.

Πρόσφατα αποδέχθηκε την πρόσκληση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για να κατέλθει υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές της 26ης Μαΐου και έλαβε 4.042 σταυρούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις