Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χουλουσί Ακάρ πρόκληση: «Εδώ στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα»
ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Χουλουσί Ακάρ πρόκληση: «Εδώ στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα»

Χουλουσί Ακάρ πρόκληση: Ο Χουλουσί Ακάρ πήγε στη φρεγάτα Γιαβούζ που κάνει γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου και προκάλεσε ξανά με τις δηλώσεις του.

Χουλουσί Ακάρ πρόκληση: Απανωτά είναι τα απειλητικά μηνύματα που στέλνει η Τουρκία, προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, για το θέμα των γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεων τα τελευταία 24ωρα, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα. Ωστόσο, την Κυριακή έστειλε τα δικά του απειλητικά μηνύματα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

Πέρα από τις συναντήσεις που είχε στα Κατεχόμενα και την επίσκεψη στην Αμμόχωστο, ο Χουλουσί Ακάρ πήγε με ελικόπτερο και στη φρεγάτα που έχει στείλει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, για να συνοδεύσει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ». Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Πολεμικού Ναυτικού σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και σχολίασε: «Έχουμε υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι».

Ξέφυγε ο Ακάρ

Χουλουσί Ακάρ: «Εδώ στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα»

Μιλώντας στο προσωπικό της φρεγάτας της Τουρκίας, ο Ακάρ μίλησε πάλι για «γαλάζια πατρίδα». «Εδώ στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λήψης αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχή μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

«Είναι αστείο να περιμένουν ότι θα κάνουν γεωτρήσεις, να επωφελούνται από τον πλούτο και θα παρακολουθούν 82 εκατ. Τούρκοι χωρίς να κάνουν κάτι. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν διεθνείς κανόνες, πρακτικές, μέθοδοι. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Για αυτό, κανένας δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ μας», είπε, δήλωσε που είχε κάνει και από τα Κατεχόμενα πριν από λίγα 24ωρα. Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επίσκεψη του Ακάρ στη φρεγάτα.

Φωτογραφίες από την επίσκεψή του Ακάρ στη φρεγάτα
Oι δηλώσεις του Ακάρ στην τουρκική φρεγάτα

Φουάτ Οκτάιτ: “Δεν θα δείξουμε δισταγμό”

Τα δικά του απειλητικά μηνύματα έστειλε όμως και ο Φουάτ Οκτάιτ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας. «Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή. «Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», συμπλήρωσε και μίλησε ακόμη για «δίκαιη μοιρασιά» των φυσικών πόρων. Τέλος, επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα της και εντός του πλαισίου συμφωνίας με τους Τουρκοκυπρίους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις