Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / La Casa de Papel: Δεύτερη ληστεία, άκρως εμπνευσμένη από τη σειρά – Στο Νομισματοκοπείο του Μεξικό
ΚΟΣΜΟΣ

La Casa de Papel: Δεύτερη ληστεία, άκρως εμπνευσμένη από τη σειρά – Στο Νομισματοκοπείο του Μεξικό

La Casa de Papel: Δύο ένοπλοι ληστές αφαίρεσαν χρυσά αναμνηστικά κέρματα αξίας άνω των δύο εκατομμυρίων δολαρίων από το Χρηματιστήριο της Πόλης του Μεξικού.

La Casa de Papel: Ληστεία που θύμισε La Casa de Papel πραγματοποιήθηκε στο Νομισματοκοπείο της μεξικανικής κυβέρνησης. Ένοπλοι ληστές μπούκαραν στο νομισματοκοπείο, μέρα-μεσημέρι, γέμισαν ένα backpack με χρυσά νομίσματα και εξαφανίστηκαν. Οι δράστες έριξαν κάτω τον φύλακα και του πήραν το όπλο, ενώ ένας εξ αυτών πήγε στη θυρίδα, που ήταν ανοικτή και γέμισε την τσάντα με με 1567 χρυσά νομίσματα. Αυτά αναγράφονται ως 50 πέσος, η αξία τους όμως είναι 31.500 πέσος, γεγονός που εκτοξεύει τη λεία των ληστών πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ. Οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονται ότι άτομα που εργάζονται στο Χρηματιστήριο ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού αναφέρει ότι πρόκειται για νόμισμα που είχε κοπεί το 1921 για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας του Μεξικό από την Ισπανία. Τα «centenarios» σταμάτησαν να κυκλοφορούν δέκα χρόνια αργότερα, το 1931, όμως βγήκαν ξανά το 1943, μετά από απαίτηση για χρυσά νομίσματα. Στη μία του όψη είναι ο μεξικάνικος αετός πάνω στον κάκτο και στην άλλη ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας, με φόντο ηφαίστεια της χώρας. Έχει διάμετρο 37mm και 90% καθαρότητα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια ληστεία θυμίζει τη σειρά La Casa de Papel.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν μέσα σε τρία λεπτά σε χρηματαποστολή στην πίστα ενός διεθνούς αεροδρομίου στο κεντρικό Μεξικό, την ώρα όπου οι σάκοι με εκατομμύρια επρόκειτο να φορτωθούν σε ένα αεροσκάφος, και κατάφεραν να αποσπάσουν λεία ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Casa de Papel: Η πρόσφατη κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο της Βραζιλίας

Τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία σημειώθηκε κινηματογραφική ληστεία με ενόπλους να εισβάλλουν στον τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου, αρπάζοντας 750 κιλά χρυσού. Στις 26 του μήνα, οκτώ άτομα σαν από ταινία ντυμένα ως αξιωματικοί της αστυνομίας μπήκαν στο αεροδρόμιο και κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά 718,9 κιλά χρυσού. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ένας από τους συλληφθέντες είναι υπάλληλος του αεροδρομίου, που τον ανάγκασαν να συμμετάσχει, καθώς είχαν απαγάγει την οικογένειά του.

Η ληστεία έγινε σε μόλις σε λίγα λεπτά με τους δράστες να αναγκάζουν τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν το αμάξι με την αμύθητη λεία και εν συνεχεία τράπηκαν φυγή. Σημειώνεται ότι οι ληστές εκτός από στολές αστυνομικών έφτασαν στο σημείο οδηγώντας και ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν καρμπόν με αυτά που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία της Βραζιλίας.

Οι βραζιλιάνικες Αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις τριών ατόμων τα οποία φέρεται τα συμμετείχαν στη ληστεία «μαμούθ» στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις