Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / La Casa de Papel: Συνέλαβαν τρεις από τους ληστές στη Βραζιλία
ΚΟΣΜΟΣ

La Casa de Papel: Συνέλαβαν τρεις από τους ληστές στη Βραζιλία

La Casa de Papel: Στα χέρια των αρχών έπεσαν τρεις από τους ληστές που αντέγραψαν τη σειρά La Casa de Papel στη Βραζιλία.

La Casa de Papel: Οι άντρες της αστυνομίας της Βραζιλίας κατάφεραν να πιάσουν τρία άτομα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην ληστεία που συγκλόνισε τη χώρα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο πριν από μερικά εικοσιτετράωρα και θύμισε σε όλους τη δημοφιλή σειρά του Netflix, La Casa de Papel. Για την ακρίβεια, οι αρχές ανακοίναν ότι συνέλαβαν τρεις ανθρώπους, που βαρύνονται με υποψίες ότι εμπλέκονται στην κλοπή 718,9 κιλών χρυσού στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, μια θεαματική ληστεία, που σόκαρε τη Βραζιλία. Δύο άτομα προσήχθησαν το Σαββατοκύριακο και ένα τρίτο τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έχοντας στην κατοχή τους πυρομαχικά, διευκρίνισε η αστυνομία του Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ένας από τους συλληφθέντες είναι υπάλληλος του αεροδρομίου, που τον ανάγκασαν να συμμετάσχει, καθώς είχαν απαγάγει την οικογένειά του. Πριν από λίγες ημέρες, οκτώ βαριά οπλισμένοι ληστές εισέβαλαν στον τερματικό σταθμό φόρτωσης του αεροδρομίου σε δύο «μαϊμού» περιπολικά. Οι άντρες κατάφεραν να αρπάξουν τη λεία τους σε λιγότερα από τρία λεπτά, χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα. Τα κλοπιμαία ήταν αξίας περίπου 110 εκατομμυρίων ρεάλ, δηλαδή 26 εκατομμύρια ευρώ.

Ληστεία Βραζιλία: Αναλυτικά οι σοκαριστικές λεπτομέρειες

Μία ομάδα ενόπλων, λήστεψε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη 25 Ιουλίου από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σάο Πάολο και πήραν δύο ομήρους, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία. Αρκετοί από τους ένοπλους πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αποκαλύπτουν πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που είδαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο. Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους, ενώ διαφεύγουν τη σύλληψη. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους. Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

Το βίντεο της ληστείας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις