Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκρηξη βόρεια Καρολίνα: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 5 τραυματίες
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη βόρεια Καρολίνα: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 5 τραυματίες

Έκρηξη βόρεια Καρολίνα: Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Κεντάκι σε αγωγό φυσικού αερίου.Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό

Έκρηξη βόρεια Καρολίνα: Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη 1 Αυγούστου στη Βόρεια Καρολίνα καθώς σημειώθηκε μία ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Lincoln County. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 5 τραυματίστηκαν, ενώ πέντε σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Η έκρηξη όπως όλα δείχνουν προήλθε από ραγισμένο αγωγό φυσικού αερίου ενώ η φωτιά που ξέσπασε ήταν τόσο μεγάλη που το ύψος της έφτασε ακόμη και τα 100 μέτρα.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λίνκολν επιβεβαίωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα. Η εταιρεία που ανήκει ο αγωγός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως το σημείο απομονώθηκε και ότι έχει φτάσει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Έκρηξη βόρεια Καρολίνα: Έκρηξη σε αγωγό αερίου στη Βόρεια Καρολίνα είχαμε όμως και τον Απρίλιο

Από την έκρηξη έχει πέσει η πρόσοψη κτιρίου όπου στεγάζονται πολλές επιχειρήσεις. Ένας τουλάχιστον νεκρός και 15 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από έκρηξη σε αγωγό αερίου στο κέντρο της πόλης Durham στη Βόρεια Καρολίνα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η έκρηξη προκλήθηκε όταν συνεργεία που έσκαβαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης τρύπησαν τον κεντρικό αγωγό αερίου.

Το συμβάν προκλήθηκε όταν ένας εργολάβος «χτύπησε» αγωγό φυσικού αερίου, προκαλώντας τεράστια έκρηξη που είχε επίσης αποτέλεσμα να καταστραφεί μια μεγάλη ιδιωτική συλλογή Porsche. Πρόκειται για τη συλλογή του Bob Ingram η οποία μέχρι την καταστροφή της, θεωρείτο η πιο ολοκληρωμένη παγκοσμίως και φυσικά μοναδική στο είδος της.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της συλλογής, ο οποίος υπέστη ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το συμβάν. Όπως φαίνεται στις εικόνες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης οι ζημιές σε αρκετά οχήματα είναι σοβαρές.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις