Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπενζιά – Ολυμπιακός: Λέει «ναι» και ντύνεται… Φορτούνης (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπενζιά – Ολυμπιακός: Λέει «ναι» και ντύνεται… Φορτούνης (vid)

Μπενζιά - Ολυμπιακός: Την απάντηση του Αλγερινού μέσου Γιασίν Μπενζιά της Λιλ που θα καλύψει το κενό του Φορτούνη περιμένουν στον Ολυμπιακό

Μπενζιά – Ολυμπιακός: Η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αυξάνει τις απαιτήσεις και όπως φαίνεται επιβάλλει τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Γιασίν Μπενζιά. Ο 24χρονος Αλγερινός μεσοεπιθετικός είναι ο πιο κατάλληλος για να αντικαταστήσει τον Κώστα Φορτούνη τουλάχιστον μέχρι να αναρρώσει ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» από το σοβαρό τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό.

Ο Μπενζιά ανήκει στη Λιλ και πέρυσι είχε μια κακή χρονιά ως δανεικός στη Φενέρμπαχτσε. Γνωρίζει καλά τόσο τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Αλγερίας Χιλάλ Σουντανί όσο και τον Ματιέ Βαλμπουενά από το σύντομο πέρασμά του στην τουρκική ομάδα. Επιπλέον, η Λιλ είναι σύμφωνη με την παραχώρησή του στον Ολυμπιακό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Ο Μπενζιά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποδειχτεί μια καλή επένδυση για το επόμενο καλοκαίρι.

Μοιάζει στον Φορτούνη

Ικανότατος με την μπάλα στα πόδια, με ευκολία στο ξεμαρκάρισμα, γρήγορο διασκελισμό, καλό «διάβασμα» του παιχνιδιού και εξαιρετικός στην τελική πάσα. Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Μπενζιά που θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Φορτούνη. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι έχει τις τεχνικές αρετές και το απρόβλεπτο στις αποφάσεις του προκειμένου να ξεσηκώσει τον κόσμο. Από όλες τις πλευρές λοιπόν ταιριάζει στο προφίλ του Ολυμπιακού.

Βέβαια, υπάρχει και ένα κομμάτι όπου δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Φορτούνη και αυτό είναι το σκοράρισμα. Ο Μπενζιά δεν έχει καλή επαφή με το αντίπαλο τέρμα. Μπορεί να παράγει παιχνίδι και να «ταΐζει» με ιδανικό τρόπο τους επιθετικούς αλλά δεν έχει εύκολο το γκολ, ακόμη και όταν βρεθεί σε θέση βολής. Η μεταγραφή του πάντως στην πειραϊκή ομάδα εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Αν το θελήσει, θα είναι ο επόμενος που θα υπογράψει και θα έρθει άμεσα στην Αθήνα. Σε αντίθετη περίπτωση ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να ψάχνει ξανά από την αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις