Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ιωάννα Παππά: “Ρίχνει” το Instagram στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ιωάννα Παππά: “Ρίχνει” το Instagram στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της

Ιωάννα Παππά: Δύο φωτογραφίες με φόντο τη θάλασσα και φουσκωμένη κοιλίτσα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό η Ιωάννα Παππά και τα likes έπεσαν... βροχή.

Ιωάννα Παππά: Την πιο τρυφερή περίοδο της ζωής της διανύει η Ιωάννα Παππά, αφού από μέρα σε μέρα θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον σύντροφό της, Κωνσταντίνο Πάντο. Στα 42 της χρόνια, η ηθοποιός βρίσκεται ήδη στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους δύο υπέροχες φωτογραφίες που έβγαλε, κρατώντας την φουσκωμένη κοιλίτσα της. «Σούνιο 2019», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που τις συνόδευε. Τα likes και τα σχόλια με ευχές για το μωράκι που έρχεται, όπως ήταν φυσικό, έπεσαν βροχή.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό η ταλαντούχα ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό People με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησε ανοιχτά για την στην απόφαση της να γίνει μαμά μετά τα 40, τονίζοντας τα εξής: «Έχει σημασία να σου ζητάνε να μιλήσεις για την επερχόμενη μητρότητα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Κυρίως γιατί, ανεξαρτήτως εποχής, το να γίνει μια γυναίκα μητέρα εξακολουθεί να θεωρείται ότι ολοκληρώνει την ύπαρξή της ως ανθρώπου. Προσωπικά, δεν αγχώθηκα ποτέ σχετικά με το αν θα συνέβαινε σε μένα ή όχι. Όπως και με όλα σχεδόν τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, η δική μου στάση είναι πως καθετί συμβαίνει ή δεν συμβαίνει για κάποιον λόγο. Ως εκ τούτου, δεν μου αρέσει να εκβιάζω τις καταστάσεις».

Ιωάννα Παππά: Η μητρότητα και οι προϋποθέσεις

«Ειδικά ως προς τη μητρότητα, σέβομαι το αίσθημα της ματαίωσης που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα αν δεν της προκύψει. Απλώς εγώ το έβλεπα πάντα ως το αποτέλεσμα μιας υγιούς σχέσης, μια συνειδητή επιλογή που προκύπτει όταν συντρέχουν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, που για τον κάθε άνθρωπο διαφέρουν. Αν δεν συνέβαινε λοιπόν σε μένα, θα το δεχόμουν και θα συνέχιζα αντλώντας χαρά και δύναμη από τα παιδιά που θα έβλεπα να γεννιούνται στο περιβάλλον μου. Το όποιο κενό μπορεί να προέκυπτε θα προτιμούσα και θα προσπαθούσα, αντί να με καθηλώσει, να αποτελέσει την αφορμή για ένα καινούριο ξεκίνημα», είχε δηλώσει η Ιωάννα Παππά σχετικά με τη μητρότητα.

Παράλληλα, η ταλαντούχα ηθοποιός αναφέρεται στο θέμα της ηλικίας της. «Σε ό,τι αφορά το θέμα της ηλικίας όταν αποφάσισα ότι θέλω να γίνω μητέρα, εξαρχής ήμουν συμβιβασμένη με το ενδεχόμενο ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο ή και αδύνατο. Είχα την τύχη να μην αντιμετωπίσω τέτοιες δυσκολίες. Αλλά αν είχα να κάνω ένα σχόλιο, θα έλεγα ότι όταν μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία να γίνει μητέρα έχοντας ξεπεράσει τα 40, καλό είναι να το κάνει με πίστη, αισιοδοξία και ψυχραιμία, καθώς η στατιστική συχνά αποδεικνύεται λιγότερο απόλυτη», ανέφερε η Ιωάννα Παππά.

Ιωάννα Παππά: Τα συναισθήματά της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τέλος, η δημοφιλής και όμορφη ηθοποιός είχε μιλήσει και για τα συναισθήματα που βιώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, τονίζοντας ότι έρχεται αντιμέτωπη με όλων των ειδών. Από τη μία νιώθει χαρά και ενθουσιασμό, ενώ ταυτόχρονα μικρές φοβίες και άγχη, καθώς νιώθει ότι έχει ευθύνη για το μωρό που κυοφορεί. «Όσο περνάει ο καιρός, ο δεσμός με το έμβρυο ενισχύεται και αρχίζω να συνειδητοποιώ όλο και πιο έντονα την ύπαρξή του. Αυτό είναι συγκινητικό και μεγαλειώδες. Η πρώτη εξέταση ήταν μια εξαιρετικά δυνατή στιγμή, δεν ξεχνιέται, ούτε συγκρίνεται αυτή η εμπειρία με κάποια άλλη. Η περίοδος αυτή για μένα είναι πολύ προσωπική και μοναδική και με χιούμορ λέω στις φίλες μου ότι τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!», είπε χαρακτηριστικά.

Ιωάννα Παππά: Επιστρέφει στο θέατρο τον χειμώνα

Η ταλαντούχα ηθοποιός πρόκειται να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα λίγους μήνες μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού. Μάλιστα έχει βγει και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι πρόκειται να βρεθεί στην παράσταση “Ο χορός της φωτιάς” που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε κείμενα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου 2019. Πρωταγωνιστές είναι οι ηθοποιοί: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Άρης Μπινιάρης, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα , Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης, Νίκος Τσολερίδης και Ορέστης Χαλκιάς.

Ιωάννα Παππά: Τον χειμώνα θα είναι ο χορός της φωτιάς στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις