Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Συνελήφθη ο απατεώνας που άρπαξε 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη
ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Συνελήφθη ο απατεώνας που άρπαξε 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία της ηλικιωμένης ότι έπεσε θύμα κουστουμαρισμένου απατεώνα κατάφεραν πολύ γρήγορα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του.

Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Σεσημασμένος από το παρελθόν για απάτες καθώς και τότε εμφανιζόταν σε σπίτια ανύποπτων ηλικιωμένων σαν… τεχνικός της ΔΕΗ και τους κατάκλεβε, είναι ο δράστης και της απάτης με τη λεία-μαμούθ ποσού 110.000 ευρώ από σπίτι 84χρονης στη Λαμία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά την καταγγελία της ηλικιωμένης γυναίκας από το Κωσταλέξι ότι έπεσε θύμα κουστουμαρισμένου απατεώνα με γυαλιά ηλίου, καπελάκι και… ευγένεια, κατάφεραν πολύ γρήγορα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα 41 ετών από το Ζεφύρι της Αττικής,  από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Η 84χρονη από το Κωσταλέξι τον αναγνώρισε και με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λαμίας. Εκείνο, που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη είναι αν βρέθηκαν τα μετρητά, που απέσπασε από τη γυναίκα, όταν εμφανίστηκε να επισκευάσει την εγκατάσταση “γιατί υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς”, όπως είχε πει στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Το κόλπο ήταν μελετημένο, πάντως, καθώς ακολούθησε προαποφασισμένο σενάριο απάτης.

Ήταν ευχαριστημένος με 100 ευρώ

Είπε στην 84χρονη να βάλει σε ένα σεντόνι τα χρήματα που είχε στο σπίτι και να τα βγάλει έξω για να μην καταστραφούν και ζήτησε “για τις υπηρεσίες του” το ποσό των εκατό ευρώ “για μεροκάματο”. Η ηλικιωμένη υπάκουσε και πήγε σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού απ όπου πήρε το τεράστιο ποσό, το τύλιξε σε ένα σεντόνι και το έβγαλε έξω.

Ο τεχνικός-μαϊμού, είδε όλες τις κινήσεις, κατάλαβε που ήταν κρυμμένα σε βοηθητικό σημείο του σπιτιού τα χρήματα και ενώ έφυγε με την αμοιβή των 100 ευρώ, επέστρεψε μετά από λίγο και άρπαξε και τις 110.000 ευρώ.

Τι έγραψε για τις απάτες η Alphafreepress

Για το σοβαρό θέμα των απατών σε βάρος ανύποπτων ηλικιωμένων από επιτήδειους που παριστάνουν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, η Alphafreepress, υπενθυμίζει το ρεπορτάζ, που παρέθεσε, όταν έγινε γνωστό το συμβάν.Ανέφερε το ρεπορτάζ: “Πρόκειται για ένα κόλπο παλιό όσο και η ουσία της απάτης σε βάρος ανύποπτων ηλικιωμένων, όπου οι επιτήδειοι, ανά την Ελλάδα, εμφανίζονται στα σπίτια τους δήθεν σαν τεχνικοί της ΔΕΗ.

Η πρώτη αυτοψία

Αφού κάνουν την πρώτη… αυτοψία στους ηλεκτρικούς πίνακες, στους μετρητές των κιλοβατώρων και στις συνδέσεις, αποφαίνονται με ύφος… καρδιναλίων: “Κίνδυνος πυρκαγιάς! Υπάρχει ενδεχόμενο να καούν τα πάντα. Πάρτε τα μετρητά και τα κοσμήματα που είναι… καλοί αγωγοί του ρεύματος και βγάλτε τα έξω”!

Σπεύδουν να… εκτελέσουν

Οι ανύποπτοι, μπροστά στον κίνδυνο να δουν την περιουσία τους και τις οικονομίες τους παρανάλωμα του πυρός, σπεύδουν να εκτελέσουν αυθωρεί την οδηγία-εντολή των τεχνικών της… ΔΕΗ! Εκείνοι, στην πρώτη ευκαιρία, ενώ κάποιος συνεργός τους απασχολεί τους ιδιοκτήτες, αρπάζουν τα υπάρχοντα και εξαφανίζονται όλοι μαζί, ανάβοντας άλλες…. φωτιές στους εμβρόντητους και απελπισμένους ηλικιωμένους”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις