Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φένλο – Παναθηναϊκός 0-1: Με Καμπετσή στο 85′ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φένλο – Παναθηναϊκός 0-1: Με Καμπετσή στο 85′ (vid)

Φένλο - Παναθηναϊκός 0-1: Άλλη μια νίκη για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 1-0 της Φένλο, στην πρόβα τζενεράλε της ολλανδικής ομάδας για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος

Φένλο – Παναθηναϊκός 0-1: Σε ακόμη ένα φιλικό επί ολλανδικού εδάφους ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιώδης και έφτασε στη νίκη με 1-0 απέναντι στη Φένλο. Μπορεί να μην θάμπωσε με την απόδοσή του, όπως συνέβη σε προηγούμενα ματς, ωστόσο ήταν αρκετά ώριμος. Ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο από την πίεση των γηπεδούχων, αλλά στο δεύτερο βρήκε τον τρόπο να κάνει το παιχνίδι του και να φτάσει στη νίκη με γκολ του Αργύρη Καμπετσή στο 85′.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-3-3 και στο πρώτο ημίχρονο είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Διούδη. Τέσσερις καθοριστικές επεμβάσεις έκανε ο Έλληνας γκολκίπερ, εκ των οποίων η μία διπλή στο 11ο λεπτό. Αυτός ήταν η μοναδική όαση για τους «πράσινους» που έδειξαν ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τον τεχνητό χλοοτάπητα του γηπέδου. Το παραδέχτηκε και ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες του.

Ο τραυματισμός του Μπουζούκη

Στο 22′ ο πάγκος και οι παίκτες του Παναθηναϊκού «πάγωσαν» έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Γιένσεν πάνω στον Γιάννη Μπουζούκη. Ο μέσος των «πράσινων» φάνηκε να έχει χτυπήσει σοβαρά, καθώς δεν μπορούσε να κουνήσει τον αριστερό αστράγαλο. Ούτε ήταν εφικτό να πατήσει το πόδι του κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα που θα τον αφήσει περίπου δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Χατζηγιοβάννης ήταν από τους καλύτερους στο δεύτερο ημίχρονο και ο δημιουργός του μοναδικού γκολ με την πάσα που πέρασε στον Καμπετσή, ο οποίος σκόραρε με ωραία εκτέλεση.

Δώνης: «Δεν κρατάω τίποτα»

Στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του φιλικού, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, τόνισε: “Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα για εμάς. Ήταν σε ένα πλαστικό γήπεδο που δεν μας δίνει απολύτως τίποτα γιατί δεν κάνουμε και αυτά που μαθαίνουμε στην προπόνηση. Πολλές φορές στεκόμαστε στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά αυτό είναι πλασματικό. Πέρυσι στο πρωτάθλημα σκοράραμε περισσότερο στον πρώτο γύρο με λιγότερες φάσεις ενώ στον δεύτερο γύρο κάναμε περισσότερες φάσεις και σκοράραμε λιγότερο. Η αποτελεσματικότητα με Άγιαξ και Φέγενορντ ήταν πολύ καλή. Ήμασταν καλοί με την μπάλα στα πόδια. Εμένα το άγχος μου ήταν από το γηπεδικό να βγουν όλοι καλά, δυστυχώς δεν το καταφέραμε με τον Μπουζούκη. Δεν κρατάω τίποτα από το σημερινό παιχνίδι”.

Σε ερώτηση για τους Ζαχίντ και Νούνες ο Δώνης υποστήριξε: “Νομίζω ότι ο Ζαχίντ είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική. Σημαντικό να ενσωματώνονται. Ο Ζοάο είναι και έξυπνος και καλός με τη μπάλα στα πόδια. Πέρυσι δεν είχαμε βάθος και όταν άνοιξε το ρόστερ είχαμε προβλήματα γιατί τα νέα παιδιά θέλουν χρόνο οπότε το βασικό είναι να υπάρχουν 18-20 παίκτες”.

ΦΕΝΛΟ: Κιρσμπάουμ, Παχόνικ, Γιάννσεν, Σάφερ, Ρόσελαρ (87′ Φαν Ντάικ), Ποστ, Νέιντεκερ (86′ Γιάνσεν), Λίντχορστ, Φανόιεν (60′ Σινκλέρ), Σοριάνο, Ράιτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46′ Κότσαρης), Θεοχάρης (46′ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος (46′ Νούνες), Μαυρομμάτης (46′ Πούγγουρας), Ινσούα (46′ Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (46′ Σερπέζης), Ζαχίντ (46′ Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (26′ Δώνης), Κολοβός (69′ Αθανασακόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (46′ Εμμανουηλίδης), Βέργος (46′ Καμπετσής).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις