Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία – αεροδρόμιο: Η ληστεία του αιώνα
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία – αεροδρόμιο: Η ληστεία του αιώνα

Βραζιλία – αεροδρόμιο: Ένοπλοι λήστεψαν το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο με λεία 40 εκατ. δολάρια.

Βραζιλία – αεροδρόμιο: Η ληστεία του αιώνα έγινε χθες Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Ένοπλοι λήστεψαν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου. Φεύγοντας πήραν μαζί τους δύο ομήρους, η τύχη των οποίων αγνοείται. Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος του Σαο Πάολο είναι το πιο πολυάσχολο στη Νότια Αμερική. Οι ένοπλοι έφθασαν σε αυτό με μαύρο φορτηγάκι, η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Πήραν μαζί τους δύο εργαζόμενους ομήρους και μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους. Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport. Αυτή είναι μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

Βραζιλία – αεροδρόμιο: Σάο Πάολο, η μητρόπολη του πλούτου της Βραζιλίας

Το Σάο Πάολο είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Βρίσκεται σε απόσταση 400 χλμ. από το Ρίο ντε Τζανέιρο, και 1.030 χλμ. από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Μπραζίλια. Ο πληθυσμός της υπερέβαινε τα 11 εκατομμύρια το 2010. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο νότιο ημισφαίριο. Στο Σάο Πάολο πάνε όσοι Βραζιλιάνοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν και να εργαστούν. Στη συνείδηση των Βραζιλιάνων, αλλά και των ξένων το Σάο Πάολο είναι και παραμένει η πόλη της βιομηχανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βιομηχανική παραγωγή του συγκροτήματος της πόλης του Σάο Πάολο είναι μεγαλύτερη από την βιομηχανική παραγωγή όλων των χωρών της λατινικής Αμερικής μαζί. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές πόλεις στον κόσμο. Στο Σάο Πάολο είναι εγκατεστημένες περισσότερες από πενήντα χιλιάδες επιχειρήσεις και εργοστάσια παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων. Εξ άλλου στο Σάο Πάολο βρίσκεται το κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βραζιλίας. Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια διακινούνται στην χρηματαγορά του Σάο Πάολο το δε χρηματιστήριο είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις