Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντουνάισκα Στρέντα – Ατρόμητος 1-2: Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντουνάισκα Στρέντα – Ατρόμητος 1-2: Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση (vid)

Ντουνάισκα Στρέντα - Ατρόμητος 1-2: Η ποιότητα του Ατρόμητου έκανε τη διαφορά και πήρε τη νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα της Ντουνάισκα Στρέντα

Ντουνάισκα Στρέντα – Ατρόμητος 1-2: Με κορυφαίο τον 38χρονο μέσο Χαβιέρ Ούμπιδες ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 την Ντουνάισκα Στρέντα στη Σλοβακία και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ για την ομάδα του Περιστερίου και ο δημιουργός του δεύτερου. Σε όλη τη διάρκεια κυριάρχησε με την προσωπικότητά του και το ώριμο παιχνίδι του οδηγώντας τους συμπαίκτες του στη μεγάλη νίκη.

Στο δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη (01/08) στην Αθήνα ο Ατρόμητος θα χρειαστεί απλά να είναι σοβαρός. Αν τα καταφέρει, δεν θα δυσκολευτεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λέγκια, Κουόπιο. Στο πρώτο ματς των δύο ομάδων που έγινε στην Πολωνία η Λέγκια επικράτησε 1-0 και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση, πριν από το ταξίδι στη Φινλανδία.

Στο ρυθμό του Ούμπιδες

Το 1-0 έγινε στο 20ο λεπτό. Ο Ούμπιδες βρέθηκε σε θέση φορ και το πρώτο σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω σε αντίπαλο. Η μπάλα πήρε ύψος και ξαναγύρισε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Εξίσου όμορφο ήταν και το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων από τον Βίντα. Έκανε ωραία κίνηση και έπιασε ζυγισμένο το σουτ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η αντίδραση όμως του Ατρόμητου ήταν άμεσα και πριν λήξει το ημίχρονο ξαναπήρε το προβάδισμα.

Στο 43′ ο αρχηγός Ούμπιδες έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά. Ο Βέλλιος έκανε προσποίηση και ο Μανούσος με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ξανά προβάδισμα για τους Περιστεριώτες που πήγαν εξασφαλισμένοι στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν και ρίσκαραν σε κάποιες περιπτώσεις. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου άντεξαν και προς το τέλος είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ. Στο 89′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Φάρλεϊ να σουτάρει με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ούμπιδες αστόχησε από ιδανική θέση.

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Ντέιβις (73′ Μπλάκμαν), Κόστρμα, Κρούζλιακ, Όραβετς, Κάλμαρ, Βίντα Μ., Τσμέλικ (60′ Βεσελόφσκι), Ρόναν (30′ Βίντα Κ.), Ραμίρεθ, Ντίβκοβιτς.

Ατρόμητος (Αναστασίου):  Μέγκερι, Κιβρακίδης (38′ Νάτσος), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες, Μανούσος, Ενσικουλού (61′ Φάρλεϊ), Βέλλιος (74′ Κάχιλα).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις