Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λαρεντζάκης: Ελεύθερος από την ΑΕΚ, το σκέφτεται ο Παναθηναϊκός (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λαρεντζάκης: Ελεύθερος από την ΑΕΚ, το σκέφτεται ο Παναθηναϊκός (vid)

Λαρεντζάκης: Χάρισε 60.000 ευρώ στην «Ένωση» και έμεινε ελεύθερος ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με τους «πράσινους» να σκέφτονται σοβαρά να τον αποκτήσουν

Λαρεντζάκης: Παρόλο που φαινόταν αναμενόμενο το διαζύγιο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη με την ΑΕΚ, προκάλεσε έκπληξη το τάιμινγκ που ανακοινώθηκε. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από τη συζήτηση που είχε ο 26χρονος γκαρντ με τον νέο προπονητή της ομάδας Ηλία Παπαθεοδώρου. Εκείνος του ξεκαθάρισε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε άλλους παίκτης και ο Λαρεντζάκης πήρε άμεσα την απόφαση να αποχωρήσει. Πληρώθηκε 20.000 ευρώ από τα 80.000 που του χρωστούσε συνολικά η διοίκηση της «Ένωσης» και με την ελευθέρας του ετοιμάζεται για άλλες… πολιτείες.

Και οι δύο πλευρές πάντως έδειξαν μεγάλη ευαισθησία με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας. “Έρχεται η στιγμή που παίρνεις δύσκολες αποφάσεις! Ένας κύκλος έκλεισε με πολύ έντονες και όμορφες στιγμές που θα μου μείνουν αξέχαστες! Τρία χρόνια με επιτυχίες αποτυχίες τα πάντα όλα! Ευχαριστώ αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και με βοήθησαν! Ευχαριστώ το κόσμο της ΑΕΚ για την στήριξη του” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Λαρεντζάκης. Σε ανάλογο ύφος ήταν λίγο αργότερα και η ανακοίνωση του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

“Μετά από τρία (3) χρόνια κοινής πορείας, με απότοκο αυτής της συνεργασίας τρία τρόπαια εντός και εκτός συνόρων, οι δρόμοι μας χωρίζουν…

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι πριν από λίγο λύθηκε «κοινή συναινέσει» το συμβόλαιο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος πάντως συνέβαλε αποφασιστικά στην αναρρίχηση της «Βασίλισσας» προς την κορυφή.

Το Κύπελλο Ελλάδος, το ευρωπαϊκό τρόπαιο, το παγκόσμιο «δισκοπότηρο», αλλά κυρίως η πανελλήνια και κατόπιν διεθνής καταξίωση μιας Ομάδας, που βρέθηκε κάποτε στα «Τάρταρα» της απαξίωσης, αλλά αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, φέρουν και την υπογραφή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Το όνομά του ανεξάρτητα από την εξέλιξη αυτή καταγράφηκε στο «Πάνθεον» των σπουδαίων της «Ένωσης» κι αυτό είναι πανθομολογούμενο.

Η ΑΕΚ BC εύχεται στον Γιαννούλη κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του”.

Το σκέφτεται ο Παναθηναϊκός

Το όνομα του Λαρεντζάκη είχε απασχολήσει κάποια στιγμή την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τελικά εκείνος που ενδιαφέρεται από την ώρα που ο παίκτης έμεινε ελεύθερος, φαίνεται ότι είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει την καλύτερη άποψη για τον παίκτη και τον θεωρεί ιδανικό για να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα του. Αν τυχόν αποκτηθεί θα προστεθεί σε μια ιδιαίτερα ικανή τετράδα γκαρντ που αποτελούν οι Καλάθης, Ράις, Παπάς και Φριντέτ. Τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, θα φανεί αν μπορεί να προχωρήσει η μεταγραφή.

Στην ΑΕΚ πάντως από το 2016 έως το 2019 0 Λαρεντζάκης κατάφερε να φτάσει μέχρι την Εθνική ομάδα. Κατέκτησε με την «Ένωση» τη σεζόν 2017-18 το κύπελλο Ελλάδας και το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μια χρονιά αργότερα ήρθε το Διηπειρωτικό. Την περασμένη σεζόν είχε 11.1 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής στην Basket League και 9.8 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής στο Basketball Champions League.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις