Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Παίρνει Εσίτι, χάνει Κοεντράο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Παίρνει Εσίτι, χάνει Κοεντράο (vid)

ΠΑΟΚ: Τον 25χρονο Νιγηριανό μέσο που αγωνιζόταν στη Γάνδη απέκτησε ο ΠΑΟΚ, αλλά φαίνεται ότι χάνει τον Φάμπιο Κοεντράο από την Πόρτο

ΠΑΟΚ: Στο Χορστ της Ολλανδίας αναμένεται τις επόμενες ώρες ο Άντερσον Εσίτι προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος Νιγηριανός μέσος που ανήκε στη Γάνδη θα μεταβεί άμεσα στην ολλανδική πόλη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ξεκινήσει προετοιμασία. Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, ανακοίνωσε ουσιαστικά τη μεταγραφή μέσω social media. «Καληνύχτα, κόσμε» έγραψε στην ανάρτησή του, που συνοδεύεται από φωτογραφία του ποδοσφαιριστή.

Η μεταγραφή υπολογίζεται να κοστίσει 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρχει και υψηλό ποσοστό μεταπώλησης για τη βελγική ομάδα.  Ο Νιγηριανός αμυντικός χαφ φημίζεται για το δυναμικό και εκρηκτικό παιχνίδι του. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Βέλγιο απέκτησε το παρατσούκλι «βράχος». Σύμφωνα με τον Αμπέλ Φερέιρα θα ενισχύσει σημαντικά τον «δικέφαλο» του βορά στον άξονα και είναι θέμα χρόνου να μπει στο πνεύμα της ομάδας. Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το διάστημα που χρειάζεται για να καλύψει το χαμένο έδαφος στην προετοιμασία.

Οι ομάδες του Εσίτι

Ο Εσίτι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λεϊσόες. Το 2013 μετακινήθηκε στην πρώτη ομάδα και το 2014 τον αγόρασε η Εστορίλ. Την τελευταία τριετία φόρεσε τη φανέλα της Γάνδης. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 26 ματς πρωταθλήματος. Στα 21 από αυτά ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Έπαιξε και στο κύπελλο και το τελευταίο διάστημα είχε απασχολήσει και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε πολύ γρήγορα για να συμφωνήσει αρχικά με τη Γάνδη και μετά με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Χάνει Κοεντράο

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι χάνεται κάθε πιθανότητα απόκτησης του Φάμπιο Κοεντράο. Ο Πορτογάλος ακραίος μπακ που επικαλέστηκε οικογενειακό πρόβλημα, κλείνει στην Πόρτο, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «O Jogo». Η μεταγραφή αναμένεται να κλείσει μέσα στην εβδομάδα. Όπως υποστηρίζει μάλιστα η πορτογαλική εφημερίδα, ο Κοεντράο απάντησε αρνητικά στην πρόταση που δέχτηκε από τον ΠΑΟΚ, με αμοιβή 700.000 ευρώ ετησίως. Αν ο 31χρονος ακραίος μπακ υπογράψει τελικά στους «δράκους», θα έχει αγωνιστεί και στις τρεις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, καθώς έχει φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των Μπενφίκα και Σπόρτινγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις