Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League: Με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ, με Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ, με Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός

Champions League: Ζόρια για τους εκπροσώπους μας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Champions League: Δεν ήταν καλά τα μαντάτα από την κλήρωση της Νιόν για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο «δικέφαλος» του βορά κληρώθηκε με τον πρωταθλητή Ολλανδίας Άγιαξ, ενώ η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπασακσεχίρ, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν. Το σίγουρο είναι ότι υπήρξε μεγάλη απογοήτευση από την πλευρά των πρωταθλητών, οι οποίοι προσπάθησαν να το διασκεδάσουν μέσα από τον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter.

“Αγαπητή UEFA την επόμενη φορά βάλτε μας με τον Άγιαξ απευθείας” ανέφερε το τιτίβισμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας με αντίπαλο τον «Αίαντα», ισάριθμες αποκλείστηκε. Η πρώτη ήταν το 2010 (1-1 εκτός και 3-3 στην Τούμπα) και η δεύτερη το 2016 (πάλι 1-1 στο Άμστερνταμ και 1-2 στη Θεσσαλονίκη). Πέρυσι, οι Ολλανδοί εντυπωσίασαν με την πορεία τους μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Έχασαν την πρόκριση στον τελικό από την Τότεναμ στις καθυστερήσεις.

Πρώτα Ολλανδία

Το άσχημο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη στις 6 ή 7 Αυγούστου. Το δεύτερο είναι στις 13 του μήνα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα». Βέβαια, ο φετινός Άγιαξ θα είναι μια διαφορετική ομάδα, σε πρώτη φάση χωρίς Ντε Λιχτ (πήγε στη Γιουβέντους) και Ντε Γιονγκ (μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα). Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να αποχωρήσουν κι άλλοι βασικοί παίκτες. Θα έχει δηλαδή διαφορετικό  προφίλ στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ.

Η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης»

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι καλύτερα. Αφενός η Μπασακσεχίρ δεν έχει την αύρα του Άγιαξ, αφετέρου το δεύτερο ματς στις 13 Αυγούστου είναι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Την περασμένη σεζόν η Μπασακσεχίρ έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά στο τέλος το έχασε από τη Γαλατάσαραϊ. Για την ακρίβεια, στο μεταξύ τους παιχνίδι στην έδρα της Γαλατά μία αγωνιστική πριν από το φινάλε, όταν η μετέπειτα πρωταθλήτρια επικράτησε 2-1.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να αποκλείσει στον δεύτερο προκριματικό την Πλζεν. Το πρώτο ματς είναι αύριο (23/07) στην Τσεχία και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (30/07) στην έδρα των «ερυθρόλευκων». Προς το παρόν δηλαδή δεν μπορούν να σκέφτονται τις μονομαχίες με τους Τούρκους.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της κλήρωσης:

Μονοπάτι πρωταθλητών

Κλουζ (Ρουμανία)/Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Σέλτικ (Σκωτία)/Νόμε Κάλιου (Εσθονία)
Σουτζέσκα (Μαυροβούνιο)/AΠΟΕΛ (Κύπρος) – Ντάνταλκ (Ιρλανδία)/Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
ΠΑΟΚ – Αγιαξ
Σαμπούρταλο (Γεωργία)/Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) / Βαλέτα (Μάλτα)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)/Ελσίνκι (Φινλανδία) – Δε Νιου Σεντς (Ουαλία)/Κοπεγχάγη (Δανία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)/ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία)/Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Μπασακσεχίρ – Βικτόρια Πλζεν/Ολυμπιακός
Κράσνονταρ (Ρωσία) – Πόρτο (Πορτογαλία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) – Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία)/Βασιλεία (Ελβετία) – ΛΑΣΚ (Αυστρία)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις