Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιάννης Ντσούνος: Παραπολιτικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ντσούνος: Παραπολιτικά

Γιάννης Ντσούνος: Η πολιτική με άλλο… μάτι.

Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στη χώρα προσέφερε πλήθος νέων πληροφοριών. Νέα πρόσωπα, στιγμιότυπα, στιχομυθίες, ιστορίες ήρθαν στο φως της επικαιρότητας. Από την παλιά πολιτική φρουρά, άλλοι παρέμειναν στο προσκήνιο και άλλοι αποσύρθηκαν. Ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει με το προσωπικό του στυλ τον κυκεώνα των νέων πληροφοριών.

Από τον Γιάννη Ντσούνο

Νέο ρεκόρ

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας, αφού εξελέγη με 283 ψήφους και τον στήριξαν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Φαίνεται ότι ξεκινά μια παράδοση για την στήριξη από όλους του προέδρου της βουλής. Μακάρι να συνεχιστεί.

Ξεκίνησαν τα παράπονα

Ξεκίνησαν να παραπονιούνται κάποιοι για τις θέσεις τους στην βουλή. Στο κοινοβούλιο ο Κυριάκος Βελόπουλος έπρεπε να κάθεται με τους βουλευτές του στα δεξιά ορεινά έδρανα. Αυτά καταλάμβαναν στην προηγούμενη βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Βελόπουλος, μη θέλοντας προφανώς να ταυτιστεί με κάτι τέτοιο, ζήτησε να καθίσει με την κοινοβουλευτική του ομάδα. Επελέγη λοιπόν η θέση των ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα δίπλα του να βρίσκονται οι βουλευτές του ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο τελευταίος πληροφορούμαστε ενοχλήθηκε που θα έχει δίπλα του τον Βελόπουλο. Το ότι είναι ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον πείραξε δηλαδή;

Μια ερώτηση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια αλλά και ποικίλες αντιδράσεις επεφύλασσε ο πρωθυπουργός στους αρχηγούς του στρατεύματος κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας. «Τι είναι αυτό που σε κρατά την νύχτα ξάγρυπνο κ. Αρχηγέ;», ήταν η ερώτηση και οι αξιωματικοί απάντησαν στον πρωθυπουργό τους προβληματισμούς τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι κατσαρίδες

Στο καφενείο της βουλής μεταφέρθηκε το θέμα με τις κατσαρίδες στο γραφείο του Νότη Μηταράκη που αποκάλυψε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Στο καφενείο βρέθηκε ο Παύλος Πολάκης και βλέποντας τον Νότη Μηταράκη ακολούθησε ο εξής διάλογος «ddt δεν έχεις σπίτι σου;». «Εγώ δεν είπα προσωπικά για κανέναν. Δεν καταλαβαίνω γιατί θιχτήκατε όλοι;», αποκρίθηκε ο υπουργός. «Στο σπίτι σου δεν έχεις κατσαρίδες; Είναι η εποχή που βγαίνουν οι κατσαρίδες». «Δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρατε όλοι προσωπικά. Μάλλον σας ενόχλησε». «Άφησες υπαινιγμούς ότι είμαστε βρομιαρέοι και Μαδουραίοι». Και κάπου εκεί ο διάλογος για τις κατσαρίδες έληξε.

Διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Για την επιλογή οποίου εκτιμήθηκε, λένε οι πληροφορίες, το έργο που προσέφερε από την θέση του υπουργού. Εντωμεταξύ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την ανακοίνωση της λεγόμενης «σκιώδους κυβέρνησης» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά διίστανται λέει οι απόψεις για το αν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας είπε την φράση «άντε μην τα πάρω στο κρανίο» με αφορμή παρατηρήσεις που έγιναν για την αντιπολιτευτική στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΝΔ. Και να το είπε μάλλον θα πρέπει να του το συγχωρήσουν οι συνάδελφοί του. Εξάλλου μόλις προέρχεται από την πρώτη του εκλογική ήττα.

Πώς φαίνεται ότι κάποια πράγματα αλλάζουν γρήγορα όταν μπαίνεις στο κάδρο της κυβερνησιμότητας;

Στην τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε η γραβάτα και όχι το σκέτο πουκάμισο. Κάτι λέει αυτό δεν νομίζετε; Δύο βουλευτές ξεχώρισαν κατά την είσοδό τους στην βουλή στην ορκωμοσία. Ο ένας ήταν ο κ. Βασιλικός που μπήκε στην αίθουσα με καπέλο Παναμά και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου που φορούσε γυαλιά ηλίου. Στις κυρίες της βουλής κυριάρχησε το λευκό χρώμα κατά την τελετή ορκωμοσίας. Τα λευκά σύνολά ταγιέρ κλπ προτίμησαν οι  Φώφη Γενημματά, Ραλία Χρηστίδου και Θεοδώρα Τζάκρη. Η κα Μονογυιού επέλεξε γαλάζιο φόρεμα, η κα Νόνη Δούνια μωβ ταγιέρ και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη ένα κοραλί φόρεμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις