Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – κλήρωση: Μακριά από Άγιαξ, βατοί οι υπόλοιποι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – κλήρωση: Μακριά από Άγιαξ, βατοί οι υπόλοιποι

ΠΑΟΚ - κλήρωση: Οριστικά στο γκρουπ των αδυνάτων θα μπει ο ΠΑΟΚ για την κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ

ΠΑΟΚ – κλήρωση: Οριστικά στο γκρουπ των ανίσχυρων θα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Δευτέρας (22/7) στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.  Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (17/7) ο «δικέφαλος» του βορά γνωρίζει και τους αντιπάλους που θα βρει στο δρόμο του. Αν εξαιρέσει κανείς τον Αγιαξ, ο οποίος βέβαια δείχνει αποδυναμωμένος σε σύγκριση με πέρυσι, οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι βατοί. Ο ΠΑΟΚ δηλαδή μπορεί να τους αποκλείσει και να προχωρήσει στα πλέι οφ, έχοντας εξασφαλίσει σε πρώτη φάση την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα.

Στα παιχνίδια του δεύτερου προκριματικού ο ΠΑΟΚ περίμενε τρεις αποκλεισμούς για να μπει στο γκρουπ των ισχυρών. Η βουλγαρική Λουντογκόρετς και η Αστάνα από το Καζακστάν του έκαναν το χατίρι. Όχι όμως και η ΜΠΑΤΕ Μπορτίσοφ από τη Λευκορωσία, που απέκλεισε την πολωνική Πιαστ Γκλίβιτσε. Γενικότερα, οι πιθανοί αντίπαλοι είναι στα μέτρα του πρωταθλητή Ελλάδας και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο το αν θα προκριθεί στα πλέι οφ.

Ο Αγιαξ και οι άλλοι

Ο Αγιαξ είναι και η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποχρεώσεις για τον δεύτερο προκριματικό και είναι ήδη στον τρίτο. Οι υπόλοιποι πιθανοί αντίπαλοι για τον ΠΑΟΚ θα προκύψουν από πέντε ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 23 και 24 Ιουλίου και οι δεύτερες στις 30 και 31 του ίδιου μήνα. Η κλήρωση όμως για τον τρίτο προκριματικό στο μονοπάτι των πρωταθλητών θα είναι γνωστή από την προσεχή Δευτέρα (22/7).

Αναλυτικά οι αντίπαλοι:

Άγιαξ (Ολλανδία)

Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) ή Κοπεγχάγη (Δανία)

Σαμπουρτάλο (Γεωργία) η Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) η Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) ή Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)

Σέλτικ (Σκωτία) – Νόμε Κάλιου (Εσθονία)

Ένα ζευγάρι ανοιχτό

Έτσι όπως είναι τα ζευγάρια μόνο το ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Ρόζενμποργκ φαίνεται ανοιχτό. Από τα υπόλοιπα η Κοπεγχάγη θα αποκλείσει τη Νιου Σεντς, ενώ το ίδιο λογικά θα συμβεί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ κόντρα στη Σαμπουρτάλο, με τη Σέλτικ απέναντι στη Νόμε Κάλιου και τον ΑΠΟΕΛ που θα αντιμετωπίσει τη Σουτιέσκα. Καμία από αυτές τις ομάδες δεν αποτελεί φόβητρο για τον ΠΑΟΚ, που είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να αποφύγει τον Αγιαξ που έφτασε πέρυσι μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης και μια ανάσα από τον τελικό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις