Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία – F 35: Διφορούμενες δηλώσεις Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – F 35: Διφορούμενες δηλώσεις Τραμπ

Τουρκία – F 35: «Δε μπορώ να πουλήσω F-35 στον Ερντογάν, παρόλο που είναι τόσο καλός»!

Τουρκία – F 35: Ξαφνιάζει για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, δηλώνει πως λυπάται που οι ΗΠΑ απαγορεύεται πλέον να πουλήσουν μαχητικά F – 35 στην Τουρκία. Παράλληλα, δείχνει απροθυμία να προχωρήσει σε τιμωρητικά μέτρα ενάντια στην Τουρκία για την αγορά των S-400. Όλα αυτά τη στιγμή που «σουλτάνος» παραλαμβάνει κομμάτι-κομμάτι το ρωσικό βαλλιστικό σύστημα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ακόμα ότι δεν είναι «δίκαιο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ απαγορεύεται να πουλήσουν στην Άγκυρα μαχητικά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν σε συνέχεια της παραλαβής των πρώτων τμημάτων των S-400 από την Τουρκία. «Το επεξεργαζόμαστε όλο αυτό. Θα δούμε τι θα συμβεί. Αλλά δεν είναι δίκαιο», είπε ο Τραμπ. Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «πολύ καλή σχέση» που έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, επέρριψε την ευθύνη στον προκάτοχό του. Υποστήριξε πως ο Μπαράκ Ομπάμα απέτυχε να πουλήσει την καλύτερη εναλλακτική της Αμερικής στους ρωσικούς S-400, τους πυραύλους Patriot, στην Τουρκία.

Τουρκία – F 35: «Μπορείτε να έχετε τους S-400 ή τα F-35» από τον υποψήφιο υπουργό Άμυνας

«Η Τουρκία έχει ήδη παραγγείλει παραπάνω από 100 F-35 και έχουν σχέδια να αγοράσουν περισσότερα. Αλλά επειδή έχουν ένα σύστημα πυραύλων που κατασκευάζεται στη Ρωσία, πλέον τους απαγορεύεται να αγοράσουν παραπάνω από 100 αεροσκάφη», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ. Αντίθετος εμφανίστηκε την ίδια ώρα ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας Μάρκ Έσπερ, στην ακροαματική διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του. Ο τελευταίος δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής της Γερουσίας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει και τους S-400 και τα F-35. «Μπορείτε να έχετε τους S-400 ή τα F-35», είχε διευκρινίσει μέρες νωρίτερα στον Τούρκο ομόλογό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις