Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κύπρος – υδρογονάνδρακες: Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος – υδρογονάνδρακες: Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί

Κύπρος – υδρογονάνδρακες: Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Κύπρος – υδρογονάνθρακες: Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Αρχηγών στην Κύπρο η πρόταση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων. Η απόφαση ήρθε μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό Διοικητήριο Λεμεσού. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Εξεδόθη, μάλιστα, κοινό ανακοινωθέν, που αναφέρει: «Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς αποπροσανατολίζει από την ουσία του Κυπριακού. Επίσης εμπεριέχει πρόνοιες που δεν εξυπηρετούν το καλώς εννοούμενο συμφέρον». Παράλληλα, το Συμβούλιο Αρχηγών εξουσιοδότησε τον Νίκο Αναστασιάδη να απαντήσει τεκμηριωμένα στην πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί. Ζήτησε τέλος να γίνει ενημέρωση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Ερωτώμενος σχετικά ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας σημείωσε: «Θα επαναλάβουμε τον κύριο στόχο μας που είναι η συνολική λύση του Κυπριακού και βεβαίως η δημιουργία καλών προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών». Από την πλευρά ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ» Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι η πρόταση Ακιντζί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο ένα απλό “όχι” από την δική μας πλευράς δεν μπορεί να είναι αρκετό».

Κύπρος – υδρογονάνθρακες: Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το κοινό ανακοινωθέν. Παράλληλα, τόνισε τη βούληση του κόμματός του για συνολική λύση του Κυπριακού. Την ανάγκη εφαρμογής της νέας στρατηγικής επί του Κυπριακού, η οποία θα προκαλέσει κόστος στην Τουρκίας, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ξεκαθάρισε ότι το κοινό ανακοινωθέν καλύπτει το κίνημα. Τέλος, δήλωσε ότι μετέφερε στον πρόεδρο Αναστασιάδη τα εξής: «Οι χειρισμοί του ζητήματος πρέπει να γίνουν με πολύ μεγάλη προσοχή. Να μην εγκλωβιστούμε τις τακτικές κινήσεις της Άγκυρας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις