Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – S 400: Συμπαραγωγή πυραύλων με τη Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – S 400: Συμπαραγωγή πυραύλων με τη Ρωσία

Ερντογάν – S 400: Νέο ντελίριο μεγαλομανίας και προκλητικότητας από τον Τούρκο πρόεδρο σε ομιλία προς υποστηρικτές του.

Ερντογάν – S 400: Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια από τις εκδηλώσεις μνήμης για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. «Όσο η Τουρκία έχει τους στρατιώτες της, τους αστυνομικούς της και τις μυστικές υπηρεσίες της, κανείς δεν θα επιχειρήσει ποτέ ξανά να καταλάβει αυτή τη χώρα», είπε στην τρίτη επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Ο Τούρκος πρόεδρος συμμετείχε νωρίτερα σε προσευχή σε ένα τέμενος εντός του προεδρικού συγκροτήματος. Κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου, και έλαβε μέρος σε μια ειδική συνεδρίαση της τουρκικής βουλής. «Η αστυνομία πολέμησε μαζί με τους άμαχους πολίτες ενάντια στους πραξικοπηματίες, τόνισε στην ομιλία του.

«Ξύρισαν τις γενειάδες μας, αλλά μας έκαναν πιο σκληρούς. Και εμείς τους κόψαμε τα χέρια», δήλωσε μιλώντας για τις εκκαθαρίσεις εναντίον των υποτιθέμενων υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. «Παίρνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα για να αποτρέψουμε να συμβούν ξανά προδοσίες όπως αυτή της 15ης Ιουλίου», συμπλήρωσε στην ομιλία του.

Ερντογάν – S 400: «Νέος στόχος μας είναι η κοινή παραγωγή με την Ρωσία»

Αναφορικά με την παραλαβή του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος των S-400, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους επισήμανε ότι η Άγκυρα αγόρασε επιτυχώς τους S-400. Και αυτό παρά την δυσπιστία πολλών ότι θα μπορούσε να το κάνει. «Ξεκινήσαμε να παραλαμβάνουμε τους S-400. Είπαν ‘»δεν μπορούν να τους αγοράσουν…” Τώρα ο στόχος είναι η κοινή παραγωγή με την Ρωσία. Θα το κάνουμε αυτό».

«Η παραλαβή των S-400 θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020 και ο νέος στόχος μας είναι η κοινή παραγωγή με την Ρωσία», τόνισε ο ίδιος ο Ερντογάν. «Πήραμε τους S400; Τους πήραμε. Έφτασαν 8 αεροσκάφη και θα φτάσουν και τα άλλα. Τί είπαν; Δεν μπορούν να τους πάρουν, δεν μπορούν να το κάνουν. Τί έγινε; Τους πήραμε; Και αυτή τη στιγμή άρχισε η συναρμολόγηση; Το χρονοδιάγραμμα τηρείται; Μέχρι τον Απρίλιο του 2020 θα έχουν εγκατασταθεί εντελώς», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι δεν είναι ένα επιθετικό όπλο αλλά αμυντικό. Σχετικά με τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου τόνισε ότι «γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις