Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μπάλντουιν: Ο εκλεκτός του Μπλατ δεν είναι το καλύτερο παιδί (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Μπάλντουιν: Ο εκλεκτός του Μπλατ δεν είναι το καλύτερο παιδί (vid)

Ολυμπιακός - Μπάλντουιν: Η πορεία του 23χρονου γκαρντ Γουέιντ Μπάλντουιν που επέλεξε ο Ολυμπιακός για να αντικαταστήσει το κενό του Γουίλιαμς Γκος

Ολυμπιακός – Μπάλντουιν: Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος έφυγε για τους Γιούτα Τζαζ και ο Γουέιντ Μπάλντουιν ετοιμάζεται να έρθει στη θέση του στον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος γκαρντ, με ύψος 1.93, είναι ο παίκτης που θα εμπιστευθούν ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι «ερυθρόλευκοι». Έπειτα από μια πορεία τριών χρόνων στο ΝΒΑ, ο Μπάλντουιν είναι έτοιμος να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τον ίδιο ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή.

Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ επελέγη στο νούμερο 17 του Draft το 2016 από τους Μέμφις Γκρίζλις, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Γι’ αυτό και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου το πέρασε στην G-League, όπου τα στατιστικά του ήταν πολύ καλύτερα. Στη συγκεκριμένη λίγκα με τους Αϊόβα Ένερτζι, Τέξας Λέτζεντς και Ράπτορς 906 είχε αρκετά καλούς μέσους όρους. Για την ακρίβεια, 16.3 πόντους (με 29.4% στο τρίποντο), 4.6 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά αγώνα. Αντίθετα, στο ΝΒΑ έπαιξε σε 56 αγώνες με 3.1 πόντους, 1.4 ασίστ και 1.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Το FBI και η DEA

Ο Γουέιντ (ο τέταρτος) Μπάλντουιν δεν μεγάλωσε σε ένα συνηθισμένο σπίτι. Η μητέρα του, Μόνικα, ήταν πράκτορας του FBI και ο πατέρας του, Γουέιντ ο τρίτος, ήταν μέλος της DEA (δίωξη ναρκωτικών). Έχει δουλέψει για μεγάλο διάστημα ως μυστικός αστυνομικός στις Μπαχάμες, ενώ η σύζυγός του έπαιρνε συνέχεια μετάθεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που χώρισαν νωρίς. Επί της ουσίας σταθερό σπίτι δεν είχε ποτέ ο 23χρονος μπασκετμπολίστας, με την επαγγελματική ζωή που είχαν επιλέξει οι γονείς του.

Η δύσκολη σχέση με τον Κέβιν Στόλινγκς

Στο διάστημα που έπαιζε στο κολλέγιο Βάντερμπιλτ ο Μπάλντουιν είχε προπονητή τον Κέβιν Στόλινγκς. Ο τελευταίος βγήκε από τα ρούχα του σε ένα ματς με το Τενεσί τον Φεβρουάριο του 2015 με τον πρωτοετή τότε Γουέιντ. Ο νεαρός γκαρντ χειροκρότησε ειρωνικά έναν αντίπαλό του και όταν ο Στόλινγκς ενημερώθηκε από τον αντίπαλο προπονητή, έγινε έξαλλος. Τον πήρε από το χέρι και τον έστειλε να ζητήσει συγγνώμη, φωνάζοντας: «I will f..ing kill you!» (vid)

Η αποτυχία στο ΝΒΑ

Στο ΝΒΑ ο Μπάλντουιν δεν μπόρεσε να βρει ρόλο στους Μέμφις Γκρίζλις τη σεζόν 2016-17. Κατηγορήθηκε από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπαίκτες του ότι ήταν παρτάκιας και ανταγωνιστικός. «Πρέπει να γίνει καλύτερος συμπαίκτης. Αν θέλεις να γίνεις πόιντ γκαρντ που θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να αρέσει στους συμπαίκτες σου να παίζουν μαζί σου» είχε πει ο τότε προπονητής του Ντέιβιντ Φιζντέιλ, που έδειξε να τον θέλει στην ομάδα.

Στη συνέχεια όμως ο Μπάλντουιν έφυγε ως «προβληματικός» για τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς. Ούτε εκεί βρήκε το ρόλο που θα ήθελε καθώς έπαιξε περισσότερο στη G – League με τους Τέξας Λέτζεντς. Στη συνέχεια συνέβη το εξής πρωτοφανές: Από τις 3 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2019, δηλαδή σε διάστημα πέντε ημερών, άλλαξε τέσσερις ομάδες στο ΝΒΑ. Η διαδρομή ήταν Πόρτλαντ, Κλίβελαντ, Χιούστον, Ιντιάνα και… εσχάτως Ράπτορς 906 (θυγατρική των πρωταθλητών Τορόντο Ράπτορς) ώσπου να επιλέξει την Ευρώπη και τον Ολυμπιακό.

Σαν παίκτης είναι αρκετά πληθωρικός, ικανός για πολλά πράγματα, χωρίς να έχει κάποιο εξαιρετικό στοιχείο. Ο Μπλατ θεωρεί ότι στην Ευρωλίγκα θα του δοθεί η πιθανότητα να βελτιωθεί και να ανέβει επίπεδο. Ρίσκο ή όχι, θα φανεί στην πράξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις