Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Τρέντσιν 1-2: «Πονάει» στην άμυνα και θέλει χρόνο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Τρέντσιν 1-2: «Πονάει» στην άμυνα και θέλει χρόνο

ΑΕΚ – Τρέντσιν 1-2: Ηττα για την ΑΕΚ από την πιο έτοιμη Τρέντσιν με 2-1 στο δεύτερο φιλικό επί πολωνικού εδάφους

ΑΕΚ – Τρέντσιν 1-2: Σίγουρα η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι στη σλοβακική Τρέντσιν, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 2-1 που ήρθε κυρίως λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας. Ανά διαστήματα μάλιστα ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, με τον προπονητή της Μιγκέλ Καρντόσο να μένει αν μη τι άλλο ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία του.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να προηγηθεί λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Μάνταλος κινήθηκε έξυπνα και κέρδισε πέναλτι σε μια φάση που έμοιαζε χαμένη. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ. Γενικότερα, στο πρώτο 45λεπτο η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε από το πρέσινγκ των Σλοβάκων, κυρίως στην προσπάθειά της να βγει από την άμυνα και να «χτίσει» επιθέσεις.

Γκολ από λάθη

Χωρίς λάθη λένε πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ότι δεν είναι εύκολο να μπει γκολ. Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στη συνεννόηση των αμυντικών της στη φάση του πρώτου γκολ. Παουλίνιο και Σιμόες δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν και ο δεύτερος έδωσε ουσιαστικά την μπάλα στους αντιπάλους, που άνοιξαν το σκορ με τον Ντεπέτρις στο 78′. Το 2-0 έγινε στο 88′ με την μπάλα να περνάει εύκολα στην πλάτη της άμυνας στον σκόρερ Μπουκανί. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε ο Μπότος (φωτό) έπειτα από ωραία ενέργεια του Κλωναρίδη.
ΑΕΚ: Τσιντώτας (46′ Μπάρκας), Παουλίνιο, Οικονόμου (46′ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (46′ Βράνιες), Χουλτ (66′ Λόπες), Σιμάο (80′ Μπότος), Κρστίτσιτς (46′ Σιμόες), Ντέλετιτς (46′ Κλωναρίδης), Σαμπανάτζοβιτς (46′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Λιβάγια (66′ Γιακουμάκης).

Καρντόσο: «Ήμασταν καλύτεροι»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο στάθηκε, όπως ήταν λογικό, περισσότερο στην εικόνα παρά στο σκορ. Ούτως ή άλλως ήθελε να δει πολλά να αλλάζουν στο αγωνιστικό κομμάτι και σε γενικές γραμμές έδειξε να μένει ικανοποιημένος. Βέβαια, σε ό,τι αφορά την ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ, διέκρινε σημαντική διαφορά ποιότητας μεταξύ τους και το είπε ξεκάθαρα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρντόσο:

«Νομίζω αυτή την στιγμή αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι να εφαρμσόσουμε όσα δείχνουμε στις προπονήσεις και να τσεκάρουμε το επίπεδο κάποιων ποδοσφαιριστών. Νομίζω πως πέρα απ’ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου η Τρέντσιν ήταν καλύτερη, είχαμε καλύτερη εικόνα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και γενικότερα τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε πρώτοι, αλλά το σημαντικό είναι να δούμε κάποιες συμπεριφορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς και είναι θετικό να κερδίζουμε στα παιχνίδια, αλλά πρέπει να βλέπουμε και πράγματα που κάνουν οι ποδοσφαιριστές.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε πως οι παίκτες έπαιξαν με συσσωρευμένη κούραση. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Βλέπω μία ομάδα που απ’ το πρώτο λεπτό παίζει με τον τρόπο που έχουμε ζητήσει στις προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν και ήταν επικεντρωμένοι στο παιχνίδι.»

Είναι αδύνατον να ποσοτικοποιήσεις την ποιότητα. πάρχουν παίκτες με ποιότητα που σε κάποιες θέσεις αποδίδουν καλά, σε κάποιες άλλες όχι. Είναι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις. Είναι προφανές ότι το επίπεδο κάποιων ποδοσφαιριστών είναι διαφορετικό από των άλλων. Το σημαντικό είναι η προσπάθεια που δείχνουν και να κάνουν πράγματα που τους έχουμε ζητήσει. Άλλοι παίκτες έχουν διαφορετικές ικανότητες από τους υπόλοιπους. Προσπαθούμε να χτίσουμε το ρόστερ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις