Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Αμβούργο 1-1: Σκόραρε ο Σεμέδο, κάκωση ο Φορτούνης (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Αμβούργο 1-1: Σκόραρε ο Σεμέδο, κάκωση ο Φορτούνης (vid)

Ολυμπιακός - Αμβούργο 1-1: Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το φιλικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Αμβούργο που ήταν το τελευταίο επί αυστριακού εδάφους για τους «ερυθρόλευκους»

Ολυμπιακός – Αμβούργο 1-1: Στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 με το Αμβούργο και ολοκλήρωσε αήττητος, αν μη τι άλλο, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 80ο λεπτό με κεφαλιά του Ρούμπεν Σεμέδο, έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση από τη γερμανική ομάδα τρία λεπτά πριν από τη λήξη. Ο Σιαμπάνης έκανε πάλι καθοριστικό λάθος που έδωσε τη δυνατότητα στον Χίντερζεερ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίκτες στο αρχικό σχήμα και σε γενικές γραμμές έμεινε ικανοποιημένος. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς παρουσιάστηκε άψογος και στα αμυντικά του καθήκοντας. Ο Πορτογάλος έχει μπει από νωρίς στα βαθιά, παρά την εντύπωση που υπήρχε ότι έχει κάποια παραπάνω κιλά και χρειαζόταν ειδικό πρόγραμμα. Με την εικόνα που παρουσιάζει, είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού από την αρχή.

 

Απέκρουσε πέναλτι ο 16χρονος Τζολάκης

Καλή παρουσία στο παιχνίδι είχαν ακόμη ο Γιάννης Μασούρας και ο Φιορίν Ντουρμισάι, ενώ την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο 16χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι του Γουντ στο 26′ και τρία λεπτά αργότερα είχε άλλη μια καλή επέμβαση. Ο Μαρτίνς δείχνει να τον υπολογίζει, απόδειξη ότι τον έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα σε τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από το δίδυμο Σεμέδο – Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας. Μόνο στη φάση του γκολ δεν λειτούργησαν σωστά, αλλά δεν ήταν οι μόνοι. Είχε να κάνει με τη συνολική λειτουργία της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (64′ Σιαμπάνης), Γιάννης Μασούρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας, Σουρλής (79′ Γκιγιέρμε), Ανδρούτσος (79′ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (79′ Σουντανί), Φορτούνης (66′ λ.τρ. Βαλμπουενά), Ντουρμισάι (76′ Γιώργος Μασούρας) και Σολδάνο (85′ Κάιπερς).

Κάκωση στο γόνατο ο Φορτούνης

Το πιο δυσάρεστο γεγονός στο φιλικό με το Αμβούργο ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκίνησε στο βασικό σχήμα αλλά αντικαταστάθηκε στο 66′. Όπως αποδείχτηκε μετά τη λήξη, υπέστη κάκωση στο δεξί γόνατο και τις επόμενες μέρες θα εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Δεν δείχνει να είναι πάντως ανησυχητικό. Αύριο το βράδυ (11/7) επιστρέφει η αποστολή του Ολυμπιακού στην Αθήνα και από την Παρασκευή αρχίζει να μετράει αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν στις 23 του μήνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Highlights: Ολυμπιακός – Aμβούργο 1-1

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις