Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Θανάσης Αντετοκούνμπο: Ευλογία ή… ατυχία να είσαι αδερφός του Giannis; (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Ευλογία ή… ατυχία να είσαι αδερφός του Giannis; (vid)

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Έκλεισε στο Μιλγουόκι με διετές συμβόλαιο και τρία εκατ. δολάρια αλλά όλος ο πλανήτης τον αντιμετωπίζει ως τον αδερφό του MVP του ΝΒΑ

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Η είδηση της συμφωνίας του Θανάση Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς είναι πιθανότατα η σημαντικότερη των τελευταίων ημερών. Σε παλαιότερες εποχές, που υπήρχαν μόνο εφημερίδες, θα ήταν πρωτοσέλιδο για καιρό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αντιμετωπίστηκε με αυτό τον τρόπο. Σε μια εποχή μάλιστα που δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον, το να παίξει ο Θανάσης δίπλα στον Γιάννη στο ΝΒΑ, πέρασε στα ψιλά. Σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Θανάση. Οχι γιατί δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά διότι έψαχνε κάτι καλύτερο. Ο ίδιος, έχοντας περάσει για κάποιο διάστημα από τους Νιου Γιορκ Νικς (τρία ματς έπαιξε όλα κι όλα) πριν από μια τριετία, ήθελε να ξαναδοκιμάσει στο μαγικό κόσμο του αμερικανικού μπάσκετ. Ωστόσο, η αμφισβήτηση που έχει βιώσει από τη μέρα που έγινε γνωστό ότι κλείνει στους Μπακς δεν έχει προηγούμενο.

Ο Big Brother

Ο 26χρονος Θανάσης είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Γιάννη, αλλά πολλοί θεωρούν ότι ο Γιάννης είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας. Από εκείνον προφανώς ζει πλουσιοπάροχα πλέον όλη η οικογένεια. Με σχεδόν 250 εκατ. δολάρια αμοιβή για την επόμενη πενταετία, δεν χρειάζεται (που λέει ο λόγος) να δουλέψει κανείς άλλος. Η συμφωνία των Μπακς με τον Θανάση είναι 3 εκατ. δολάρια για διετές συμβόλαιο. Αν αναλογιστούμε όσα πέρασαν στην Ελλάδα οι Αντετοκούνμπο μέχρι να ανοίξει ο δρόμος για τις ΗΠΑ, τα χρήματα αυτά είναι πάρα πολλά. Ωστόσο, μοιάζουν τίποτα μπροστά στις απολαβές του Giannis.

Και φτάνουμε τελικά σε συγκεκριμένα ερωτήματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν: Αξίζει ο Θανάσης να παίξει στο NBA στο πλευρό του Γιάννη; Θα βρει χρόνο συμμετοχής ή θα είναι ο 15ος παίκτης; Πήρε συμβόλαιο επειδή το άξιζε ή επειδή οι Μπακς έκαναν ακόμη ένα χατίρι στον Γιάννη; Τελικά, ο Θανάσης θα ζήσει το δικό του όνειρο παίζοντας μπάσκετ ή θα το βιώνει συνέχεια στη σκιά του αδερφού του; Είναι δίκαιο όλο αυτό που συμβαίνει;

Εργάτης ή… άμπαλος;

Ο Ρικ Πιτίνο τον αποθέωσε για την εργατικότητά του και τη δουλειά που έκανε στον Παναθηναϊκό. Φεύγοντας είπε ότι είναι ο παίκτης που έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι το είπε για καλό και κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι το είπε για να δείξει πως ο Θανάσης είναι… άμπαλος. Στο twitter πάντως ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού φρόντισε να τον αποθεώσει για τη μεταγραφή και να τονίσει το πόσο εθισμένος είναι στη δουλειά.

Ο δημοσιογράφος Μίτσελ Μάουρερ που δείχνει να γνωρίζει από πρώτο χέρι όλα τα θέματα των Μιλγουόκι Μπακς έγραψε με σαρκαστικό ύφος: «Γιατί να έχεις έναν Αντετοκούνμπο όταν μπορείς να έχεις δύο;» Σοβαρό επιχείρημα δεν το λες. Μάλλον ειρωνικό μοιάζει. Όπως και αυτό που είχε γράψει λίγες μέρες νωρίτερα στο twitter: «Τι δουλειά έχουν στην ίδια πρόταση ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς;»

Εμψυχωτής ή παίκτης ΝΒΑ;

Από εκεί και πέρα αυτό που έγραψε η αμερικανική ιστοσελίδα SB Nation ήταν ακόμη χειρότερο για τον Θανάση, ως παίκτη, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τι ακριβώς έγραψε; «Ο Θανάσης παίρνει μια θέση στο ρόστερ, αλλά αν κρατάει τον αδελφό του χαρούμενο και συγκεντρωμένο, αν τον βοηθάει ψυχολογικά στις δύσκολες στιγμές, τότε θα αποδειχθεί περισσότερο πολύτιμος από αρκετούς παίκτες του πάγκου». Με απλά λόγια δεν αποκτήθηκε για να παίξει αλλά για να εμψυχώνει τον Γιάννη.

Οι Μπακς θα έκαναν τα πάντα για να πάρουν το πρωτάθλημα. Με την απόκτηση του Θανάση θεωρούν ότι θα τονώσουν ψυχολογικά τον Γιάννη ώστε να είναι καλύτερος την επόμενη σεζόν. Εδώ, όπως καταλαβαίνετε, είναι ξεκάθαρο το ποιος παραμένει στην πραγματικότητα ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας Αντετοκούνμπο. Ο Θανάσης έχει σηκώσει σίγουρα πολλά περισσότερα βάρη στο παρελθόν, όταν η ζωή ήταν πραγματικά πιο δύσκολη για όλους. Από την άλλη όμως θα εξακολουθήσει να ζει με την αμφιβολία: Αξίζει να παίζει μπάσκετ ή να ζει στη σκιά του Γιάννη;

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις