Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού

Λευτέρης Αυγενάκης: Πρώτος σε σταυρούς σε όλη την Κρήτη ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης που καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για όλα τα θέματα που «καίνε» στον αθλητισμό

Λευτέρης Αυγενάκης: Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ο πιο κατάλληλος για να αναλάβει το υφυπουργείο Αθλητισμού. Σε ένα χώρο όπου τα προβλήματα είναι τεράστια ο πρωθυπουργός θα εμπιστευθεί τον άνθρωπο που μάζεψε τους περισσότερους σταυρούς (24.298) σε ολόκληρη την Κρήτη. Ο Λευτέρης Αυγενάκης από το Ηράκλειο έχει να ασχοληθεί με πάρα πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα τα τηλεοπτικά στο ποδόσφαιρο, η πρόληψη και η καταστολή της βίας, ακόμη και ο υποβιβασμός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στην Α2 κατηγορία.

Σε λίγες μέρες, στις 18 Ιουλίου, ο Λευτέρης Αυγενάκης κλείνει τα 47. Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη διαχείριση και τεχνολογία περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί ως εργοδηγός δημοσίων έργων και τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.  Το Μάρτιο του 2001 ίδρυσε την εταιρεία “Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών” με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Τον Μάρτιο του 2004 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο με την Νέα Δημοκρατία. Είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τα βασικά στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας. Το όνομά του είχε ακουστεί και για το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι παντρεμένος με τη Λένα Μπανιά, εκπαιδευτικό στο επάγγελμα και έχει έναν γιο. Τον Απρίλιο του 2016 εκλέχτηκε αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με βασικό στόχο την ανασύνταξη του κόμματος.

Λευτέρης Αυγενάκης: Οι ανισότητες της ΕΡΤ

Γενικότερα, η πρώτη αντίδραση για την κυβέρνηση είναι ότι δεν σκοπεύει να επέμβει σε θέματα που έχουν να κάνουν με το αυτοδιοίκητο, είτε στο ποδόσφαιρο είτε στο μπάσκετ. Από τις επόμενες μέρες όμως θα φανεί ακόμη πιο ξεκάθαρα ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι του νέου υφυπουργού Αθλητισμού. Αλλωστε, ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που έδωσε πριν από ένα μήνα στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio του Ηρακλείου, ήταν ξεκάθαρος.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά ο νέος υφυπουργός θεωρεί πως ο τρόπος που προσπάθησε η προηγούμενη κυβέρνηση να μοιράσει την πίτα δεν ήταν ο κατάλληλος. «Δημιουργεί ανισότητες όλο αυτό. Το ποσό είναι τεράστιο για ορισμένες ομάδες και το κόστος των άλλων θα καλυφθεί με φόρους από τους πολίτες για να καλύψουν τα κενά. Υπάρχουν βέβαια και ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Όλο αυτό που έγινε φέτος και εξακολουθεί να γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι ένα πρόχειρο πλάνο, αν έχουν πλάνο, αφού παρουσιάζουν πολλά γκρίζα σημεία».

Η βία

Για το θέμα της βίας ο Λευτέρης Αυγενάκης θεωρεί ότι δεν είναι αμιγώς αθλητικό αλλά γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι γενικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η πολιτεία. Η παιδεία με την ευρεία έννοια που πρέπει να δημιουργείται σε κάθε άνθρωπο. Είναι η πρόληψη και η καταστολή. Εμείς μιλάμε για την καταστολή πως να σταματήσουμε τους χούλιγκαν που χαλάνε την γιορτή του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι μόνο αυτό. Εγώ ξεκινάω από την αρχή πως όλη η κοινωνία μπορεί να βοηθήσει και να δημιουργήσει ανθρώπους έτοιμους. Είναι δουλειά της πολιτείας και των πολιτικών από την μια και από την άλλη των πολιτικών αφού πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τους εαυτούς τους».

Λευτέρης Αυγενάκης: Οπαδός του ΟΦΗ και της Λίβερπουλ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι οπαδός του ΟΦΗ. Είναι συχνές οι επισκέψεις του στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα και δεν το κρύβει. «Ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου. Είμαι ΟΦΗ, τον αγαπώ τον ΟΦΗ και δεν θα το έκρυβα ποτέ. Κάθε άνθρωπος είναι οπαδός μιας ομάδας. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κρυβόμαστε και να ντρεπόμαστε. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη ιστορία. Έχουμε στο Ηράκλειο πολύ σημαντικές και ιστορικές ομάδες, όπως οι Εργοτέλης, Ηρόδοτος και άλλες ομάδες που έχουν κάνει πορεία μαγική» είχε τονίσει στην ίδια συνέντευξη και πρόσθεσε: «Όταν είχα πάει πρώτη φορά στο Γεντί Κουλέ με τον πατέρα μου, με δασκάλευε λέγοντας μου θα δεις πράγματα που θα σου φανούν παράξενα. Το ίδιο πράγμα προσπάθησα να κάνω στον γιο μου αλλά αυτός ήταν πιο παθιασμένος. Μάλιστα παίζει και ποδόσφαιρο».

Εκτός από τον ΟΦΗ όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει τα ίδια γούστα και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Ήμουν Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν το φαβορί και το απέδειξε κερδίζοντας. Η Τότεναμ παρότι δεν ήταν το φαβορί έκανε φάσεις. Ήταν ένας δυνατός τελικός, ωστόσο στο παρελθόν έχουμε δει ποιο θεαματικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις