Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / G20 2019: Ο Τραμπ “ταπείνωσε” τον Σάντσεθ – Σάλος στα ισπανικά ΜΜΕ
ΚΟΣΜΟΣ

G20 2019: Ο Τραμπ “ταπείνωσε” τον Σάντσεθ – Σάλος στα ισπανικά ΜΜΕ

G20 2019: Για άλλη μία φορά η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ τον έβαλε στο στόχαστρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

G20 2019: Με μια προσταγή που προκάλεσε αίσθηση, o Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό της Ισπανίας στην σύνοδο των G20. O σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ κατά τη σύνοδο των 20 ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών παγκοσμίως (G20) που διεξάγεται στη Οσάκα, είδε τον Τραμπ να περνά πίσω του και κάτι του είπε. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε οργισμένος, χωρίς διάθεση για κουβέντα και τον πρόσταξε δείχνοντας με το δάχτυλό του την θέση: «Κάτσε!» του είπε και έφυγε. Ο Ισπανός πρωθυπουργός χαμογέλασε προσπαθώντας να κρύψει την αμηχανία του και επέστρεψε στο κάθισμά του. Ισπανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο «ταπεινωτική συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου έναντι του προέδρου της ισπανικής κυβέρνησης».

Η El Pais χαρακτήρισε τη στάση του Τραμπ «χλευαστική», ενώ η El Periodico έκανε λόγο για «άσχημη» συμπεριφορά. Την ίδια ώρα, η δημοφιλής στην Ισπανία ιστοσελίδα Diario Patriota σχολίασε ότι ο Τραμπ «ταπείνωσε» τον Σάντσεθ, υπενθυμίζοντας πως στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ «μετά βίας είχε κοιτάξει» τον Σάντσεθ στο πρόσωπο, σημειώνοντας ότι είχε «αναγκαστεί» να ανταποκριθεί στον χαιρετισμό του Ισπανού πρωθυπουργού.

G20 2019: Το… αστειάκι Τραμπ στον Πούτιν

Η σύνοδος άρχισε με την παραδοσιακή «οικογενειακή» φωτογραφία. Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη μπορεί να ήταν μέσα στα χαμόγελα, όμως αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για σημαντικά ζητήματα όπως η συμφωνία για το κλίμα, το πυρηνικό ζήτημα στη Βόρεια Κορέα και η υποστήριξη του ελεύθερου εμπορίου σε μία περίοδο όπου οι οικονομικές κυρώσεις μεταξύ των χωρών βρίσκονται σε έξαρση. Λίγο μετά τη φωτογραφία των ηγετών, ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν με μία θερμή χειραψία. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Ρώσο ομόλογό του «Δεν πιστεύω να αναμειχθείς στις αμερικανικές εκλογές», με τον Πούτιν να ξεσπά σε γέλια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις