Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπενίτεθ – Νιουκάστλ: Ο Ράφα μαθαίνει κινέζικα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπενίτεθ – Νιουκάστλ: Ο Ράφα μαθαίνει κινέζικα

Μπενίτεθ - Νιουκάστλ: Ο Ράφα Μπενίτεθ φεύγει από τη Νιουκάστλ και πάει στην Κίνα για να εξασφαλίσει συμβόλαιο με 13,4 εκατ. ευρώ το χρόνο στη Ντάλιαν Γιφάνγκ

Μπενίτεθ – Νιουκάστλ: Του έπεσε βαρύ του Ράφα Μπενίτεθ το Νιουκάστλ. Επειτα από τρία χρόνια στον πάγκο των «καρακαξών» ο Ισπανός προπονητής, που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ το 2005 (φωτό), άρχισε να μαθαίνει κινέζικα. Είδε κι απόειδε ότι δεν είχε σημείο επαφής με τον περιβόητο ιδιοκτήτη (και γνωστό τζογαδόρο) της Νιουκάστλ Μάικ Άσλεϊ και αποφάσισε να πει «ναι» στην πρόταση της Ντάλιαν Γιφάνγκ. Η κινεζική ομάδα είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, όπως οι περισσότερες από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ωστόσο έχει ένα σοβαρό ατού στα χέρια της. Προσφέρει στον 59χρονο Ράφα διετές συμβόλαιο, με ετήσια αμοιβή 13,4 εκατ. ευρώ.

Πώς να πει λοιπόν «όχι σε μια τέτοια πρόταση ο Ισπανός προπονητής και πώς να βρει τον τρόπο να επικοινωνήσει με τον αλλοπρόσαλλο Άσλεϊ; Και πολύ άντεξε ο Μπενίτεθ που τα έχει καταφέρει όλα από νωρίς στην καριέρα του. Πρωταθλήματα και κύπελλο UEFA (πριν γίνει Γιουρόπα Λιγκ) με τη Βαλένθια, κύπελλο Αγγλίας και Τσάμπιονς Λιγκ με τους «reds», Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι, κύπελλο Ιταλίας με τη Νάπολι και (αποτυχημένο) πέρασμα από ομάδες όπως η Ρεάλ και η Ιντερ. Δεν είναι και λίγα…

Η Νιουκάστλ και ο υποβιβασμός

Για τον Μπενίτεθ ο στόχος της αποφυγής του υποβιβασμού με τη Νιουκάστλ έπαψε να είναι πλέον σοβαρός στόχος. Οπότε η πρόταση που ήρθε από την Κίνα ήταν βούτυρο στο ψωμί του για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί από τις «καρακάξες». Τον Μάρτιο του 2016 ανέλαβε την αγγλική ομάδα και την οδήγησε λίγους μήνες αργότερα σε άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μπάτζετ για να γίνουν ορισμένες δυνατές μεταγραφές, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει στην Κίνα.

Μαζί του ο Ράφα θα πάρει και όλο το προπονητικό τιμ που τον στηρίζει. Τους τρεις βασικούς συνεργάτες του Πάκο ντε Μιγκέλ Μορένο, Αντόνιο Γκόμες Πέρες και Μικέλ Αντια. Ηταν μάλιστα από τις λίγες φορές που δεν χρειάστηκε να διαπραγματευτεί για τις αμοιβές τους. Είπε «ναι» πριν καν τις ακούσει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις