Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εφές-Φενέρμπαχτσε: Σλούκας και Ομπράντοβιτς έχασαν τον τίτλο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εφές-Φενέρμπαχτσε: Σλούκας και Ομπράντοβιτς έχασαν τον τίτλο (vid)

Εφές-Φενέρμπαχτσε: Η Εφές νίκησε 89-74 τη Φενέρμπαχτσε στον έβδομο τελικό και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τουρκία έπειτα από 10 χρόνια

Εφές – Φενέρμπαχτσε 89-74: Πρωταθλήτρια Τουρκίας έπειτα από 10 χρόνια αναδείχτηκε στο μπάσκετ η Εφές που νίκησε τη Φενέρμπαχτσε στον έβδομο τελικό στο «Σινάν Ερντέμ» με 89-74. Ο Κώστας Σλούκας και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι. Ο Ελληνας γκαρντ ήταν ο κορυφαίος και πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά δεν έφταναν οι 21 πόντοι (5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ασίστ) που σημείωσε.

Η Εφές είχε σε εκπληκτική μέρα τον Σέιν Λάρκιν (φωτό) που σταμάτησε στους 38 πόντους (13/13 βολές, 8/9 δίποντα, 3/9 τρίποντα), έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Βασίλιε Μίτσιτς με 20. Οι δυο τους διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα και δικαίωσαν τον προπονητή τους Εργκίν Αταμάν που δήλωνε σίγουρος πριν από λίγες μέρες ότι η Εφές θα πάρει το πρωτάθλημα. Διπλό πλήγμα για τη Φενέρμπαχτσε που έχασε από την ίδια ομάδα φέτος και στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, με συνέπεια να μείνει με άδεια χέρια στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δοκίμασε τα πάντα για να σταματήσει τον Λάρκιν δίχως να τα καταφέρει. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του έβδομου τελικού έπαιξαν για τη Φενέρ και οι απουσίες του Γιαν Βέσελι και του Τζίτζι Ντατόμε που αγωνίστηκε ελάχιστα. Ο τελικός μάλιστα τελείωσε σχετικά νωρίς, καθώς η Εφές έφτασε τη διαφορά πέντε λεπτά πριν από το φινάλε στους 21 πόντους (83-62).

Για τον Σλούκα (φωτό) ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν σε συλλογικό επίπεδο. Στη συνέχεια έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας που ξεκινάει τέλη Αυγούστου. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει και επίσημα την παραμονή του στη Φενέρ, αν δεν προκύψει κάποια άλλη απρόσμενη εξέλιξη. Είναι γνωστό ότι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του τόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όσο και η Μπαρτσελόνα, ενώ έχει ήδη απαντήσει αρνητικά ο ίδιος σε πρόταση του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις