Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – τένις: Βρήκε τον μπελά του με τον 19χρονο Αλιασίμ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – τένις: Βρήκε τον μπελά του με τον 19χρονο Αλιασίμ

Τσιτσιπάς - τένις: Αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του «Fever Tree Championships» στο Λονδίνο από τον Καναδό τενίστα, τον οποίο δεν έχει νικήσει ποτέ

Τσιτσιπάς – τένις: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει νικήσει τα τελευταία χρόνια όλη την αφρόκρεμα του παγκόσμιου τένις αλλά με τον 18χρονο Καναδό Φέλιξ Ογκέρ Αλιασίμ έχει βρει κυριολεκτικά τον μπελά του. Πέντε φορές τον έχει αντιμετωπίσει, μαζί με τη σημερινή στο «Fever Tree Championships» του Λονδίνου, ισάριθμες ήττες μετράει. Πολύ βαρύ για να το αντέξει, όταν τα έχει καταφέρει απέναντι σε τενίστες όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-0 (7-5, 6-2) και στο δεύτερο σετ κόντεψε να σπάσει τη ρακέτα του έπειτα από ένα αποτυχημένο backhand. Παρόλα αυτά παραδέχτηκε ότι ο Αλιασίμ (φωτό), που κλείνει τα 19 στις 8 Αυγούστου, είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει! Ποιος Τζόκοβιτς, ποιος Ναδάλ και ποιος Φέντερερ… Οταν ηρέμησε μάλιστα είδε τα πράγματα πιο καθαρά και το είπε μπροστά στις κάμερες, δείχνοντας απεριόριστο σεβασμό στον αντίπαλό του.

Τσιτσιπάς: «Ισως να μην τον νικήσω ποτέ»

Πιο αναλυτικά, στις δηλώσεις του μετά την πέμπτη ήττα από τον Αλιασίμ, ο Τσιτσιπάς υποστήριξε: «Είναι ο δυσκολότερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει και θα χρειαστώ ακόμα μία, δύο ευκαιρίες για να καταφέρω να τον νικήσω. Έχει πολύ ισχυρό και ακριβές σερβίς, που είναι δύσκολο να διαβάσεις. Και είναι πολύ γρήγορος. Είναι πολύ σπάνιο να τα συνδυάζεις όλα αυτά. Μεγάλο backhand, μεγάλο forehand. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν τον αντιμετωπίζεις, είναι σταθερός παντού. Με ανησυχεί που θα παλέψω μαζί του για τίτλους, είναι στενάχωρο που είναι καλύτερος από εμένα. Πρέπει να αποδεχτώ ότι είναι καλύτερος. Μπορεί να μην τον νικήσω ποτέ, ίσως πρέπει να περιμένω κάποια χρόνια για να έχω την ευκαιρία. Αν όχι, εντάξει. Αν ναι, θα είναι φανταστικό. Θα δώσω 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπία για αυτή τη νίκη (γέλια). Νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει Grand Slam. Σίγουρα θα τον δούμε στο Top 5. Αν όχι φέτος, του χρόνου».

Από εδώ και πέρα πάντως ο Τσιτσιπάς θα συγκεντρωθεί στην προετοιμασία του για το Γουίμπλεντον που ξεκινάει την 1η Ιουλίου στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις