Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισοφυτεία – Αρτέμιδα: Μετά τα Δερβενοχώρια, βρήκαν στη Λούτσα 720 δενδρύλλια κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία – Αρτέμιδα: Μετά τα Δερβενοχώρια, βρήκαν στη Λούτσα 720 δενδρύλλια κάνναβης

Χασισοφυτεία - Αρτέμιδα: Χασισοφυτεία στην Αρτέμιδα εκρίζωσαν αστυνομικοί της Δίωξης, μετά την καταστροφή της προηγούμενης στα Δερβενοχώρια.

Χασισοφυτεία – Αρτέμιδα: Από τα Δερβενοχώρια στη… Λούτσα. Μόλις λίγες ημέρες από τον εντοπισμό και την εκρίζωση 12.500 δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη περιοχή των Δερβενοχωρίων και τη σύλληψη της εξαμελούς ομάδας… καλλιεργητών και φρουρών του χώρου, η Δίωξη Ναρκωτικών προχώρησε σε νέα εκρίζωση χασισοφυτείας, που συνοδεύτηκε με τη σύλληψη του 35χρονου καλλιεργητή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο εντοπισμός της νέας χασισοφυτείας, που αποτελείτο από επί μέρους κομμάτια, έγινε, όπως αποκαλύπτει η Δίωξη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν εξερεύνηση περιοχών “πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε θαμνώδη περιοχή στην Αρτέμιδα Αττικής, φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης”. Με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Αστυνομίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων, κατάφερε η Δίωξη και προσδιόρισε τοπογραφικά τις εν λόγω φυτείες. Εντοπίστηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία σε θαμνώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση, στην περιοχή Λίμνη Αλυκής Αρτέμιδας Αττικής.

Κατόπιν όλων αυτών, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός, υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας. Συνολικά κατασχέθηκαν 720 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 710 γραμμαρίων, κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 12.445 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.522 ευρώ, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις