Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισιφυτεία – Δερβενοχώρια: Σκληρή συμμορία στόχευε σε κέρδη €6 εκατ.
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισιφυτεία – Δερβενοχώρια: Σκληρή συμμορία στόχευε σε κέρδη €6 εκατ.

Χασισιφυτεία - Δερβενοχώρια: Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες από τη Δίωξη, την ΟΠΚΕ, την ΕΚΑΜ, την Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Χασισιφυτεία – Δερβενοχώρια: Ήταν αποφασισμένοι για όλα. Στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, άφηναν να φανεί καθαρά ότι δεν θα δίσταζαν και να πυροβολήσουν όποιον εσκεμμένα ή και κατά τύχη προσέγγιζε στον δύσβατο χώρο του καλά κρυμμένου μυστικού. Είχαν άλλωστε και τα “μέσα ” να το κάνουν. Καλάσνικοφ, πιστόλια και κυνηγετικά όπλα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο λόγος, για τους καλλιεργητές, ίσως της μεγαλύτερης χασισοφυτείας, που αναπτύχθηκε στα όρια του Νομού Αττικής, στα αστυνομικά χρονικά. Για την ακρίβεια δύο χασισοφυτειών από τις οποίες συνολικά εκριζώθηκαν 12.800 δενδρύλλια, τα οποία θα “έδιναν” περίπου τρεις τόνους χασίς με προσδοκώμενα κέρδη για την εγκληματική οργάνωση τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο χασισοφυτείες, στις οποίες για να φθάσει κανείς πεζός χρειαζόταν τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα περπάτημα σε κακοτράχαλα μονοπάτια, εντοπίστηκαν στη θέση Βίλιαζα, στη Στεφάνη Βοιωτίας (Δερβενοχώρια).

Όταν πάνοπλοι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών αποφάσισαν να κάνουν την επέμβαση, έχοντας διανύσει την απαιτούμενη απόσταση σαν ορειβάτες, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους οι οποίοι διέμεναν σε σκηνές για την καλλιέργεια αλλά και την ένοπλη επιτήρηση, επιχείρησαν να διαφύγουν.

Διέφυγαν μέσα από τα βουνά αλλά τους πρόλαβαν στη Μαγούλα

Από τα Δερβενοχώρια και μέσα από βουνά, περπατώντας για περίπου δέκα πέντε χιλιόμετρα, έφθασαν στη Μαγούλα. Αστυνομικοί, όμως τους  ακολούθησαν, δεν έχασαν τα ίχνη τους και τους συνέλαβαν εν τέλει στη Μαγούλα.

Στα χέρια της δίωξης Ναρκωτικών έπεσαν έξι άτομα και αναζητούνται άλλα επτά. Πρόκειται για δύο Αλβανούς υπηκόους και τέσσερις Έλληνες, αλβανικής καταγωγής.

Έπιασαν τον σεσημασμένο βοσκό, ψάχνουν τον εγκέφαλο

Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας 54χρονος Έλληνας, βοσκός, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί για την ανθρωποκτονία με θύμα φαρμακοποιό στη Στεφάνη για κτηματικές διαφορές.

Από την Ασφάλεια αναζητείται και ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, που έχει ταυτοποιηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Έτοιμοι και να πυροβολήσουν

Οι αστυνομικοί, που χειρίζονταν την υπόθεση πάγωναν κατά καιρούς όταν ακούγοντας με εισαγγελική διάταξη τις τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της συμμορίας, άκουγαν ότι ήταν έτοιμοι ακόμη και φθάσουν στο φόνο αν κινδύνευαν από αποκάλυψη της… καλλιέργειας.

Χρησιμοποιούσαν και κωδικούς στις ίδιες συνομιλίες τους οποίους αποκρυπτογράφησαν οι αστυνομικοί.

Έτσι, όταν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους, πήγαιναν να ποτίσουν τις χασισοφυτείες έλεγαν πως «άρμεγαν το κοπάδι», τα δενδρύλλια τα αποκαλούσαν «κατσίκια», όταν εντόπιζαν περιπολία οχήματος της Πυροσβεστικής το αποκαλούσαν «τρένο της φωτιάς», όταν έβλεπαν drone της Αστυνομίας, έλεγαν πως πετούσε «πουλί» και όταν περνούσε ελικόπτερο της Αστυνομίας, πως “είχε κουνούπια».

Καλάσνικοφ, κυνηγετικά, πιστόλι, σύνεργα υδροδότησης

Από την Αστυνομία, στην μία χασισοφυτεία εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, 5 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας και σε όμορο σημείο, εντοπίστηκε φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών των δενδρυλλίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις