Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ουρουγουάη: Με εκπληκτικό Καβάνι 4 – 0 τον Ισημερινό
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ουρουγουάη: Με εκπληκτικό Καβάνι 4 – 0 τον Ισημερινό

Ουρουγουάη: Ο επιθετικός της Παρί πέτυχε το ωραιότερο γκολ του ματς και η «σελέστε» έδειξε έτοιμη να διεκδικήσει το Κόπα Αμέρικα μέσα στη Βραζιλία.

Ουρουγουάη: Με τον Έντισον Καβάνι να σημειώνει το ωραιότερο γκολ της βραδιάς η Ουρουγουάη νίκησε 4-0 τον Ισημερινό στο Μπέλο Οριζόντε για τον 3ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα. Απέναντι σε έναν εύκολο αντίπαλο και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 20ο λεπτό λόγω αποβολής του Κιντέρο (μέσω VAR για αγκωνιά στον Λοδέιρο) πήρε χωρίς άγχος το πρώτο τρίποντο.

Ο Λοδέιρο στο 6’ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη «σελέστε» και ο Καβάνι με εξαιρετικό γυριστό στον αέρα πέτυχε το 2-0 στο 33’. Προηγουμένως ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είχε και δοκάρι έπειτα από υπέροχο τακουνάκι. Το 3-0 έγινε από τον Σουάρες, ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Και το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μίνα στο 78’.

Το άλλο ματς του ομίλου

Στον ίδιο όμιλο μετέχουν και η Χιλή με την Ιαπωνία, οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες στις 2.00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μορούμπι. Η Ιαπωνία μετέχει για δεύτερη φορά στο Κόπα Αμέρικα, έπειτα από πρόσκληση της ομοσπονδίας της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL). Για το Κατάρ που βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο είναι η πρώτη παρουσία.

Από το 1993 στη διοργάνωση μετέχουν χώρες εκτός Λατινικής Αμερικής, με πρώτο το Μεξικό, το οποίο φέτος λείπει για πρώτη φορά. Στο παρελθόν έχουν προσκληθεί οι Κόστα Ρίκα, Αϊτή, Ονδούρα, Παναμάς και Τζαμάικα. Το 2020 θα δώσει το παρών για πρώτη φορά η Αυστραλία.

Σκληρό καρύδι το Κατάρ

Στο ματς που έγινε Κυριακή βράδυ στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο, Παραγουάη και Κατάρ έφεραν ισοπαλία 2-2. Η Παραγουάη κέρδισε μέχρι το 68’ με γκολ των Καρδόσο (4’ πεν.) και Γκονζάλες (56’) αλλά το Κατάρ μείωσε με τον Αλμοέζ Αλί και διαμόρωσε το τελικό σκορ με αυτογκόλ του Ρόχας στο 78΄.

Οι δύο ομάδες πήραν τον πρώτο τους πόντο στον 2ο όμιλο, όπου η Κολομβία είναι πρώτη μετά το 2-0 επί της Αργεντινής το βράδυ του Σαββάτου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις