Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Nations League: Πορτογαλία – Ολλανδία 1 – 0, η ομάδα του Σάντος σήκωσε το τρόπαιο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nations League: Πορτογαλία – Ολλανδία 1 – 0, η ομάδα του Σάντος σήκωσε το τρόπαιο (vid)

Nations League: Τρία χρόνια μετά το θρίαμβο στο EURO 2016, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πανηγύρισε το δεύτερο διεθνές της τρόπαιο.

Nations League: Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος κατέκτησε το πρώτο Nations League! H Πορτογαλία κέρδισε με 1-0 την Ολλανδία στον τελικό του Nations League, ενώ το 2016 κατέκτησε το EURO! Οι Ίβηρες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση, με το χρυσό γκολ να ανήκει στον 22χρονο φορ της Βαλένθια, Γκονσάλο Γκέδες, που κεραυνοβόλησε με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Σίλεσεν στο 60′.

Τρία χρόνια αφότου αναρριχήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του τροπαίου του EURO, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή της καθώς επικράτησε της Ολλανδίας στο «Ντραγκάο» του Πόρτο.

Nations League: Το παιχνίδι

Η Πορτογαλία μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, περιορίζοντας την Ολλανδία σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν αυτή που πίεζε για να ανοίξει το σκορ, την ώρα που οι Ολλανδοί αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση για γκολ. Στο 30′ σημειώθηκε η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, με τον Φερνάντες να σουτάρει και τον Σίλεσεν ν’ απομακρύνει. Στο 41′, ο Ολλανδός τερματόφυλακας εξουδετέρωσε και το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, κρατώντας το μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο, με τους Ολλανδούς να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Πορτογάλοι ήταν και πάλι ανώτεροι, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες φάσεις για γκολ. Τελικά τη λύση την έδωσε ο Γκέντες. Ο άσος της Βαλένθια, με δυνατό σουτ έξω από το ύψος της περιοχής στο 60′, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σάντος, γράφοντας το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρουί Πατρίσιο είπε όχι σε κεφαλιά του Μέμφις Ντεπάι, μετά από σέντρα του Φαν Ντε Μπέεκ. Μετά το 70′, οι Πορτογάλοι οπισθοχώρησαν, με τους Ολλανδούς να τους πιέζουν για την ισοφάριση. Ωστόσο, απείλησαν την εστία του Ρούι Πατρίσιο μόνο με περιφερειακά σουτ, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ και να μείνουν στο μηδέν. Οι Πορτογάλοι πανηγύρισαν τον τίτλο μέσα στο σπίτι τους, με τον Σάντος να κατακτάει το δεύτερο τρόπαιο του με την εθνική ομάδα, μετά το Euro 2016.

Πορτογαλία-Ολλανδία 1-0

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Φόντε, Γκερέιρο, Περέιρα, Καρβάλιο (90+3′ Ρούμπεν Νέβες), Φερνάντες (82′ Μουτίνιο), Σίλβα, Γκέδες (75′ Ράφα Σίλβα),  Ρονάλντο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Ρόον (82′ Λουκ Ντε Γιονγκ), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Μπέρχβιν (60′ Ντε Μπέεκ), Ντεπάι, Μπάμπελ (46′ Πρόμες)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις