Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – Βρετανία: Με το που έφτασε στο Λονδίνο άρχισε να «στολίζει» τον δήμαρχο – «Κοντός, άχρηστος και βλάκας»
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – Βρετανία: Με το που έφτασε στο Λονδίνο άρχισε να «στολίζει» τον δήμαρχο – «Κοντός, άχρηστος και βλάκας»

Τραμπ - Βρετανία: Τι προκάλεσε την οργή του Αμερικανού προέδρου για τον Σαντίκ Χαν;

Τραμπ – Βρετανία: Λίγες στιγμές μετά την προσγείωσή του στη Βρετανία με το Air Force One ο Ντόναλντ Τραμπ πάτησε ένα γερό… βρισίδι μέσω Twitter στον δήμαρχο του Λονδίνου, προμηνύοντας μια άκρως… επεισοδιακή επίσκεψη στην πόλη. Λίγα λεπτά προτού αποβιβαστεί στο βρετανικό έδαφος, ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας με βρισιές στο χθεσινό άρθρο του Σαντίκ Χαν, με το οποίο ο μουσουλμάνος δήμαρχος τον συνέκρινε με τους «φασίστες του 20ου αιώνα». Ο πάντα παρορμητικός Τραμπ δεν μπορούσε φυσικά να αφήσει αναπάντητα τα σχόλια του Χαν και επιτέθηκε ευθέως στις ικανότητές του, τη νοημοσύνη του και… το μπόι του.

«Ο Σαντίκ Χαν, που από κάθε άποψη έχει κάνει απαίσια δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, είχε τη βλακεία να συμπεριφερθεί άσχημα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται την χώρα του, παρότι πρόκειται μακράν για τον πιο σημαντικό σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ένας αποτυχημένος, που καλά θα κάνει να εστιάσει στην εγκληματικότητα στο Λονδίνο, και όχι σ’ εμένα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε «τιτίβισμά» του.  Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ο Χαν μου θυμίζει έντονα τον πολύ βλάκα και ανίκανο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον ντε Μπλάζιο, που επίσης έκανε απαίσια δουλειά – αν και έχει το μισό του ύψος. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονώ να σταθώ σπουδαίος φίλος στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ξεκινήσω την επίσκεψή μου. Προσγειώνομαι αυτή τη στιγμή».

 

Τραμπ – Βρετανία: Ελικόπτερο μετέφερε τον Τραμπ και την Μελάνια στο Μπάκιγχαμ

Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτός σήμερα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τη βασίλισσα Ελισάβετ 2η, τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στους κήπους των ανακτόρων, όπου περίμεναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, ενώ ακούστηκαν 41 κανονιοβολισμοί.

Ο διάδοχος του θρόνου και η δούκισσα της Κορνουάλης οδήγησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του μέχρι τη βασίλισσα, η οποία στεκόταν χαμογελαστή στη θύρα των ανακτόρων. Η χειραψία της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ απαθανατίστηκε από δεκάδες φωτογράφους. Με ένα πλατύ χαμόγελο, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτησε τυπικά τη Βασίλισσα Ελισάβετ δίνοντάς το χέρι του και κρατώντας αποστάσεις.

 

Τραμπ – Βρετανία: Δεν θα υπάρξει προσωπική συνάντηση με την Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πραγματοποιήσουν τις τυπικές ιδιαίτερες συνομιλίες τους, αλλά θα συναντηθούν στην Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με τις αντιπροσωπείες τους, στο πλαίσιο των διμερών επαφών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Τερέζα Μέι θα συνοδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην ξενάγησή του στο μουσείο των Αιθουσών Πολέμου του Τσόρτσιλ, τμήμα του Βασιλικού Πολεμικού Μουσείου. Στο υπόγειο αυτό «αρχηγείο» κάτω από το Ουέστμινστερ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και οι συνεργάτες του οργάνωναν τους σχεδιασμούς τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις