Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντουτέρτε: Νέο “χτύπημα” – «Ήμουν κι εγώ λίγο γκέι, αλλά… θεραπεύτηκα»
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουτέρτε: Νέο “χτύπημα” – «Ήμουν κι εγώ λίγο γκέι, αλλά… θεραπεύτηκα»

Ντουτέρτε: Για ακόμα μία φορά, ο αμφιλεγόμενος Ντουτέρτε άφησε άναυδο το κοινό του.

Ντουτέρτε: Δεν μπορεί να ηρεμήσει με τίποτα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, που για ακόμα μία αφορά άφησε άναυδο το κοινό του. Όπως είπε, υπήρξε κάποτε λίγο γκέι, αλλά «θεραπεύτηκε» με τη συντροφιά όμορφων γυναικών. Απευθυνόμενος σε μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας του Τόκιο ο Ντουτέρτε είπε ότι «έγινε ξανά άνδρας» όταν συναντήθηκε με την πρώτη γυναίκα του, Ελίζαμπεθ Τσίμερμαν.

Είχε προηγηθεί επίθεση του αμφιλεγόμενου προέδρου των Φιλιππίνων κατά ενός από τους σφοδρότερους επικριτές του, του γερουσιαστή Αντόνιο Τριλάνες Δ’, για τον οποίο άφησε να εννοηθεί πως είναι ομοφυλόφιλος. Όπως είπε ο Ντουτέρτε, κάποιος του είπε ότι οι κινήσεις του σώματος του αντιπάλου του δείχνουν ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Ο Τριλάνες κι εγώ μοιάζουμε. Αλλά εγώ θεραπεύτηκα. Όταν ξεκίνησα τη σχέση με την πρώην γυναίκα μου, Ελίζαμπεθ Τσίμερμαν, είπα αυτό ήταν. Ξανάγινα άνδρας».

Στο τέλος της ομιλίας του, όπου ήταν παρούσα και η νυν σύντροφός του, Χάνεϊλετ Αβανσένι -«ο ένας και μοναδικός έρωτας της ζωής του», όπως την αποκάλεσε- ο 71χρονος Ντουτέρτε κάλεσε αρκετές γυναίκες να ανέβουν στο πόντιουμ και να τον… φιλήσουν, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν. «Πρώτον, δεν πρέπει να είστε παντρεμένες και δεύτερο, να μην είστε ανήλικες», είπε δείχνοντας τέσσερις συγκεκριμένες εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

Ο Ντουτέρτε έχει εξαπολύσει κι άλλες φορές στο παρελθόν επιθέσεις κατά αντιπάλων του χρησιμοποιώντας ομοφοβικές ύβρεις. Πριν από μήνες είχε επιτεθεί κατά καθολικών επισκόπων της πατρίδας του υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι είναι gay, επειδή τον επέκριναν δριμύτατα για τον αιματηρό πόλεμο που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών.

Το φιλί του Ντουτέρτε με Φιλιππινέζα μετανάστρια στη Ν.Κορέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις