Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικές δηλώσεις 2019: Δείτε ποια είναι η νέα πιθανή προθεσμία υποβολής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Δείτε ποια είναι η νέα πιθανή προθεσμία υποβολής

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Προς παράταση και οι προθεσμίες για την ένταξη στις 120 δόσεις και την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Η ανακοίνωση της παράτασης των προθεσμιών για τις φορολογικές δηλώσεις 2019, τις αιτήσεις για ένταξη στις 120 δόσεις και την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ αναμένονται από ώρα σε ώρα. Ειδικά για τις φορολογικές δηλώσεις, πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η 29 Ιουλίου 2019. Λόγω των μεταβολών που επήλθαν σε κωδικούς του Εντύπου Ε1 μετά την έκδοση της απόφασης Α.1201/2019 με την οποία τροποποιήθηκε η απόφαση Α.1041/2019, σε συνάρτηση με τη προκήρυξη των Εθνικών εκλογών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Αναμένονται φυσικά και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Αναφορικά με τις αιτήσεις για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η προθεσμία είναι η 28η Ιουνίου, όμως φαίνεται πως θα υπάρξει ένας μήνας παράταση, κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η καταβολή της πρώτης δόσης για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση. Στα τέλη του Ιουλίου αναμένεται, βάσει σχεδιασμού, η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ, όμως η παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα αναγκάσει την ΑΑΔΕ σε καθυστέρηση ανάρτησης των νεών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, η οποία σε αυτή την περίπτωση στα τέλη Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου 2020.

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τις 120 δόσεις των χρεών στην Εφορία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, από τις αρχές του 2019 καταγράφεται και αύξηση κατά 40.850 ΑΦΜ στους μικροφειλέτες που χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν ποσά μικρότερα και από 500 ευρώ!

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι εξηγούν και το ζωηρό ενδιαφέρον για ένταξη στη νέα ρύθμιση των έως 120 δόσεων όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβάλει ήδη αίτηση πάνω από 45.000 οφειλέτες για να ρυθμίσουν χρέη συνολικού ύψους 402 εκατ. ευρώ (ή 311 εκατ. ευρώ «καθαρά» χωρίς τις προσαυξήσεις).

Καθώς όμως, όπως αναφέρθηκε, το 97% από τα 104 δισ. ευρώ των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία βρίσκεται εκτός ρύθμισης, σήμερα ή αύριο αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης στη διορία υποβολής αιτήσεων που κανονικά πρέπει να λήξει στις 28 Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις