Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιώργος Πατούλης: Χρωστάμε στις επόμενες γενιές, στους νέους που αφήνουν την Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Πατούλης: Χρωστάμε στις επόμενες γενιές, στους νέους που αφήνουν την Ελλάδα

Γιώργος Πατούλης: Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε ιδιαίτερη βάση στον Ελαιώνα.

Στην αναγκαιότητα να μπει τέλος στην καταστροφική προοπτική που διαφαίνεται για τη περιοχή του Ελαιώνα αναφέρθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην περιοχή. Ο Γιώργος Πατούλης αφού χαρακτήρισε ως απογοητευτική και τραγική την εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής υπογράμμισε:

«Είναι ανάγκη να αναδειχθούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Ελαιώνα, μέσα από ένα στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος θα προβλέπει έργα και υποδομές που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της. Ο Ελαιώνας διαθέτει μία σημαντική πολιτιστική κληρονομιά την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε και να επενδύσουμε σε εγκαταστάσεις που θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής που εμπίπτει στα διοικητικά όρια πέντε δήμων της Αττικής Αθηναίων, Περιστερίου, Αιγάλεω, Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη και Μοσχάτου.

Είναι υποχρέωση μας να περιφρουρήσουμε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και να μην επιτρέψουμε μπαλωματικές παρεμβάσεις, όπως είναι για παράδειγμα η λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών. Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε τις αποσπασματικές παρεμβάσεις και να πάμε σε ένα ριζικό σχεδιασμό για την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής, στους τομείς του επιχειρείν, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο, αυτό της μητροπολιτικής περιφερειακής διακυβέρνησης. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, αλλά και σε όλους τους νέους που μπροστά στην ανεργία και την οικονομική κρίση αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο της περιοδείας του  επισκέφθηκε αρκετά σημεία στα οποία σχεδιάζονται συγκεκριμένες δράσεις, ενώ διαπίστωσε από κοντά την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στην περιοχή και σε ιστορικά σημεία όπως ο χώρος που βρισκόταν η ιερή ελιά του Πλάτωνα. Τον κ. Πατούλη συνόδευε στην επίσκεψη του στην περιοχή ο Πρόεδρος του 3ου Διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων Γ. Μωραϊτάκης και αντιπροσωπεία του πολιτιστικού  εξωραϊστικού  συλλόγου Προοδευτική Ένωση Βοτανικού-Ρούφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις