Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δανία: Ένας πύργος «κλεψύδρα» ξεπηδάει από το πυκνό δάσος και προσφέρει μαγευτική θέα
PLUS

Δανία: Ένας πύργος «κλεψύδρα» ξεπηδάει από το πυκνό δάσος και προσφέρει μαγευτική θέα

Δανία: Το ανθρώπινο δημιούργημα κατασκευάστηκε με σεβασμό προς το περιβάλλον

Δανία: Είναι σπάνιες οι φορές που η ανθρώπινη παρέμβαση σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο δεν έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική του υποβάθμιση ή την καταστροφή του. Ο ελικοειδής πύργος παρατήρησης, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Gisselfeld Klosters Forest στη Δανία αποτελεί ένα από αυτά τα σπάνια παραδείγματα, όπου μια ανθρώπινη δημιουργία συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση. Ο πύργος, που έχει ύψος 45 μέτρα σε προσκαλεί να σκαρφαλώσεις πάνω από τις κορφές των δέντρων και να θαυμάσεις την μεγαλειώδη θέα, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

Η δημιουργία του δανέζικου στούντιο EFFEKT έχει σχήμα κλεψύδρας και αποτελεί κομμάτι του Camp Adventure, του μεγαλύτερου πάρκου ορειβασίας στην σκανδιναβική χώρα, μια ώρα με το αυτοκίνητο νότια της Κοπεγχάγης. Είναι το αποκορύφωμα μιας μήκους 900 μέτρων διαδρομής μέσα στο δάσος, σε μια σειρά ανηφορικών μονοπατιών, προσφέροντας στους επισκέπτες θέα 360 μοιρών σε δέντρα, λόφους, λίμνες και λιβάδια. «Η φύση προσφέρει την πραγματική εμπειρία» λέει ο συνιδρυτής του στούντιο Tue Hesselberg Foged. «Απλώς, την κάναμε πιο προσβάσιμη και προσθέσαμε μια σειρά από καινούργιες και εναλλακτικές οπτικές» πρόσθεσε.

Δείτε πώς κατασκευάστηκε ο πύργος

Η πλατφόρμα στην κορυφή του πύργου είναι 135 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, με αποτέλεσμα να είναι το υψηλότερο σημείο σε όλη τη Ζέελαντ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το αρχιτεκτονικό γραφείο, σε μια μέρα με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί κάποιος να δει, στον Βορρά, την Κοπεγχάγη και το Μάλμο της Σουηδίας.

Ο πύργος έχει αρχίσει να υποδέχεται επισκέπτες από τα τέλη Μαρτίου. Την πρώτη ημέρα, τον τίμησαν 2.500 λάτρεις της φύσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις