Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τσακαλώτος – Παροχές: Έχουμε και… καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος – Παροχές: Έχουμε και… καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά

Τσακαλώτος - Παροχές: Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απέφυγε να διευκρινίσει τι μπορεί να πάει στραβά και σε τι είδους «καβάτζα» υπολογίζει η κυβέρνηση

Τσακαλώτος – Παροχές: Αν κάτι δεν πάει καλά με τις προεκλογικές παροχές, η κυβέρνηση έχει και «καβάτζα» είπε σήμερα στη βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Φυσικά ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απέφυγε να διευκρινίσει τι είδους «καβάτζα» είναι αυτή, αλλά και τι ακριβώς μπορεί να πάει στραβά, αφού το Μαξίμου ισχυρίζεται ότι έχει υπολογίσει τα πάντα. Αντιμετωπίζοντας με ειρωνεία την ανησυχία που εκφράζουν τις τελευταίες μέρες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Ζάππειο, ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε «ότι αν έπαιρνε ένα ευρώ κάθε φορά που Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφραζε ανησυχία, τότε θα μπορούσε να πάει ένα χρόνο διακοπές στις Μπαχάμες».

Ειδικότερα, με το χαρακτηριστικό ανάλαφρο ύφος του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποβάθμισε τα δημοσιεύματα που μιλούν για ανησυχία Ευρωπαίων αξιωματούχων όσον αφορά τα μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση. «Αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε ανησυχίες, στεναχώρια και προβληματισμούς για την πολιτική μας και τα μέτρα που παίρνουμε θα είχα τουλάχιστον μαζέψει τόσα χρήματα για να πάω με κάποια παρέα στη Σαντορίνη για 10 μέρες. Αν έπαιρνα ένα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της είδησης τότε θα μπορούσα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες», είπε χαρακτηριστικά.

Τσακαλώτος – Παροχές: Έχουμε και «καβάτζα»

Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες και πρόσθεσε ότι υπάρχει και «καβάτζα» για τα μέτρα που ελήφθησαν σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. «Έχουμε κοστολόγηση. Τα μέτρα του 2019 είναι πάνω από ένα δις αλλά κερδίζουμε και 200 εκατομμύρια από τις δόσεις και τα νούμερα είναι συντηρητικά. Έχουμε και «καβάτζα» αν δεν πάει κάτι καλά, έτσι δουλεύει αυτή η κυβέρνηση με αριθμούς, πάνω σε αριθμούς κάνουμε πολιτική, πάνω στους αριθμούς και δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε την πολιτική που θέλουμε. Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για την ανάπτυξη.»

Τσακαλώτος – Παροχές: Η κυβέρνηση έχει να μοιράσει κάτι για όλους

Κι αν το Νοέμβριο, ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι «Δεν τσακίσαμε την μεσαία τάξη, την ζορίσαμε» σήμερα ωστόσο και ενόψει τον επερχόμενων ευρωεκλογών υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για την στήριξη της μεσαίας τάξης και πως η κυβέρνηση έχει να μοιράσει «κάτι για όλους». «Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μας κατηγορούν ότι δεν επαναφέρουμε το ΦΠΑ εκεί που ήταν, πως δεν δίνουμε ολόκληρες τις συντάξεις και πως δεν λέμε τίποτα για το αφορολόγητο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει «Επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένο δημοσιονομικό χώρο που για το 2019 είναι 1,1 δις ευρώ. Άρα ή η ΝΔ υπολογίζει ότι είναι μεγαλύτερος ο δημοσιονομικός χώρος αλλά πρέπει να μας δείξει τους υπολογισμούς της ή η ΝΔ θα κόψει από άλλου για να αυξήσει τα περιθώρια αλλά πρέπει αν μας πει από πού θα κόψει».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είμαι καλός άνθρωπος

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της 7ήμερης εργασίας ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα πάρω την εκδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αν είναι έτσι τότε ανακοίνωσε το απόλυτο τίποτα. Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια . Ποιο είναι το καινούργιο σχέδιο που ανακοίνωσε; Ότι οι εταιρείες θα δουλεύουν εφτά μέρες. Ή θα πείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης όντως θέλει την επταήμερη εργασία ή ότι ανακοίνωσε το απόλυτο τίποτα» .

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος με αφορμή το κείμενο που υπέγραψαν 64 προσωπικότητες για το τι είναι προοδευτική πολιτική έδωσε την δική του απάντηση λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές ως αριστερά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις