Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παροχές Τσίπρα: Ανησυχία εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τα μέτρα που εξήγγειλε το Μαξίμου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παροχές Τσίπρα: Ανησυχία εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τα μέτρα που εξήγγειλε το Μαξίμου

Παροχές Τσίπρα: Υπάρχει ανησυχία για το κατά πόσο η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος

Παροχές Τσίπρα: Οι προεκλογικές παροχές που εξήγγειλε πριν από μερικές μέρες ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο έχουν προκαλέσει ανησυχία στην Ευρώπη, επισήμανε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Μάλιστα το ίδιο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια briefing δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, αποκάλυψε ότι δεν αποκλείεται το ζήτημα αυτό να συζητηθεί στο Eurogroup. «Υπάρχει αίσθημα ανησυχίας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όπως σημείωσε, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, μετά από τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αποκλείεται κάποια κράτη- μέλη να θέσουν το ζήτημα των παροχών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση του προεκλογικού πακέτου μέτρων στο Ζάππειο, η πρώτη αντίδραση είχε προέλθει από τον ESM που υπενθύμιζε στην Αθήνα ότι έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένους στόχους αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα. Ερωτηθείς τώρα εάν είναι εφικτή η πρόταση Τσίπρα για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απάντησε στο ίδιο κλίμα, τονίζοντας ότι «ο στόχος είναι στόχος». Παράλληλα επισήμανε ότι η πρόταση αυτή προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρη και αναμένεται να ξεκαθαριστεί στην έκθεση των θεσμών.

Παροχές Τσίπρα: Πώς μπορεί να επηρεαστεί η αποπληρωμή του ΔΝΤ

Σε ερώτηση για το εάν η ανησυχία για την παροχολογία στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για να μην εγκρίνουν τα κράτη- μέλη την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κάποια από τα εθνικά κοινοβούλια- που θα πρέπει να εγκρίνουν αυτή την απόφαση- θα συνέδεαν αυτό το θέμα με τις εξαγγελίες.

Ομως, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο, όταν θα συζητηθεί η έκθεση των θεσμών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, δεν εκκρεμεί κάποια απόφαση για την απελευθέρωση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις