Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας – άδεια: «Βροχή» από μολότοφ στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ

Κουφοντίνας – άδεια: «Βροχή» από μολότοφ στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Κουφοντίνας - άδεια: Καθημερινό φαινόμενο η «εμπόλεμη» κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κουφοντίνας – άδεια: “Όργια” από μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στην Χαριλάου Τρικούπη κατά τα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Νεαροί κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ, λίγο μετά τις 21:30, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Πριν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου βρίσκεται μόνιμα μία κλούβα των ΜΑΤ, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία με σύνθημα «νίκη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» και αίτημα την έγκριση της άδειας στον «Λουκά» της 17Ν.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων. Από την επίθεση αυτή δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτή την ώρα. Μετά τη βροχή από μολότοφο στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο, στις 8 το απόγευμα. Οι αρχές φοβούνται νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν αποκλείεται να προβούν σε προληπτικά μέτρα, γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου.

Χρηστίδης: «Ανίκανο το υπουργείο να προστατεύσει τον πολίτη»

«Πάνω από 40 μολότοφ στη Χαρίλαου Τρικούπη. Ευτυχώς όλοι είναι καλά» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. «Για ακόμη μια φορά τα Εξάρχεια στο έλεος των κουκουλοφόρων. Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη» τόνισε ο κ. Χρηστίδης για να προσθέσει: «Δεν πάει άλλο με την ανοχή της κυβέρνησης στη βία».

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που ανέβασε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τονίζεται πως την Τετάρτη, εντός του Πολυτεχνείου, θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος και να εγκριθεί η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μίνα Καραμήτρου: Εμπρηστική επίθεση στη δημοσιογράφο

Στο μεταξύ και όσον αφορά στις αντιδράσεις μερίδας του Αντιεξουσιαστικού χώρου, για την άρνηση χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, τα ξημερώματα της Τρίτης (14.5.2019) εκδηλώθηκαν δύο εμπρηστικές ενέργειες. Η μία στο Α.Τ. Καισαριανής και η άλλη στο αυτοκίνητο της γνωστής αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου. Οι δράστες προσέγγισαν στις 02:15 π.μ. με άγνωστο μέσο την πολυκατοικία που διαμένει η δημοσιογράφος στην περιοχή του Παπάγου, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το αυτοκίνητό της και το παρέδωσαν στις φλόγες.

Γείτονες που άκουσαν τους θορύβους από τα λάστιχα του αυτοκινήτου που έσκαγαν από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, βγήκαν στα μπαλκόνια τους και με λάστιχα στα χέρια προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά, μέχρι να έλθει η Πυροσβεστική. Εκείνη την ώρα η κ. Καραμήτρου βρισκόταν στο διαμέρισμά της με το σύζυγό της και το ανήλικο παιδί της, το οποίο, ευτυχώς, δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και σωτήρια, καθώς οι φλόγες ήδη “ακουμπούσαν” τα κλαδιά δέντρου που βρίσκεται στο σημείο και υπήρχε άμεσος κίνδυνος επεκτάσεις της πυρκαγιάς στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας. Η κ. Καραμήτρου, έπειτα από την εκδήλωση της εμπρηστικής ενέργειας, δήλωσε πως αυτές οι επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του λόγου, παραπέμπουν σ’ άλλες εποχές που έχουν εκλείψει και μάλιστα ανεπιστρεπτί στον τόπο μας. Ολόκληρος ο πολιτικός αλλά και δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκασε και την εμπρηστική ενέργεια σε βάρος της ρεπόρτερ.

Επίθεση στο Α.Τ Καισαριανής

Λίγη ώρα νωρίτερα, άλλη ομάδα αγνώστων, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, το οποίο και προσέγγισαν από την οδό Σιβρισαρίου. Η ομάδα των περίπου 10 αγνώστων εκτόξευσε τις μολότοφ και τα γκαζάκια στην θωρακισμένη εξωτερική φρουρά του Τμήματος, την ώρα μάλιστα που ο αστυνομικός φρουρός προσπαθούσε να προφυλαχθεί και να βρει καταφύγιο στο εσωτερικό του Α.Τ., με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι, καθώς υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Στην συνέχεια οι δράστες διέφυγαν στα γύρω στενά, ενώ και έπειτα από επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ, που έφθασε γρήγορα στο σημείο, προσήχθησαν πέντε άτομα, από διαφορετικά σημεία της Καισαριανής για τα οποία, όμως, δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής και αφέθηκαν ελεύθερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις